Verbetering van Luchtkwaliteit: BREEAM Luchtonderzoek door Strooming

In een wereld waar duurzaamheid en gezondheid steeds meer voorop staan bij gebouwconstructies, komt de luchtkwaliteit als cruciale factor naar voren. Nederland, en vele andere landen, leggen steeds strengere normen op aan nieuwe gebouwen, niet alleen wat betreft energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid, maar ook als het gaat om het creëren van gezonde binnenruimtes voor bewoners en gebruikers. De interne luchtkwaliteit, temperatuur, verlichting en de aanwezigheid van vluchtige organische stoffen, zoals formaldehyde, spelen allemaal een rol in het waarborgen van een comfortabele en gezonde leefomgeving. Dit heeft geleid tot een groeiende vraag naar BREEAM-specialisten, zoals Strooming, die gespecialiseerd zijn in luchtkwaliteitsonderzoek.

 

Een Gezonde Binnenruimte: Belangrijker dan Ooit

Met het merendeel van onze tijd binnenshuis, is een gezond binnenklimaat essentieel. Of we nu aan het werk zijn, ontspannen of bezig zijn met activiteiten, de kwaliteit van de lucht die we inademen heeft een directe impact op ons welzijn. Helaas is uit onderzoek gebleken dat de luchtkwaliteit binnen vaak achterblijft bij de buitenlucht, met problemen zoals onvoldoende ventilatie, schommelende luchtvochtigheid en de aanwezigheid van schimmel en vocht. Het aanpakken van deze problemen is niet alleen belangrijk voor het comfort, maar ook om gezondheidsproblemen en het zogenaamde ‘sick building syndrome’ te voorkomen.

 

BREEAM Keurmerk en Luchtkwaliteit

Het BREEAM-keurmerk (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) fungeert als een meetinstrument voor duurzaamheid van projecten. Het heeft normen vastgesteld voor verschillende aspecten, waaronder luchtkwaliteit. Enkele BREEAM-eisen met betrekking tot luchtkwaliteit zijn onder andere:

 

  • Bescherming tegen externe luchtverontreiniging
  • Interne luchtkwaliteit en voldoende ventilatiecapaciteit
  • Afzuiging van bronnen van luchtverontreiniging
  • Mechanische luchtventilatie volgens de NEN-EN 13779 norm
  • Natuurlijke ventilatie en afstanden tot luchtverontreinigingsbronnen
  • Strooming: Ondersteuning bij BREEAM en Luchtkwaliteit

 

Strooming, een ervaren naam op het gebied van binnenmilieu, begrijpt het belang van BREEAM-richtlijnen en de impact op de luchtkwaliteit. Wij bieden gerichte ondersteuning om aan BREEAM-eisen te voldoen en te zorgen voor gezonde en comfortabele omgevingen voor bewoners en gebruikers.

 

Hulp Nodig voor BREEAM Conformiteit? Neem Contact Op met Strooming!

Bent u betrokken bij bouw- of renovatieprojecten en wilt u zeker zijn dat deze voldoen aan de BREEAM-normen, inclusief luchtkwaliteit? Strooming staat klaar om te helpen. Wij bieden advies en ondersteuning om ervoor te zorgen dat uw projecten niet alleen duurzaam, maar ook gezond en prettig zijn voor alle betrokkenen. Neem contact op met Strooming voor praktische hulp en expertise.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.