Lasrookmetingen: Verheldering van 5 Belangrijke Vragen

In verschillende beroepen worden werknemers regelmatig blootgesteld aan verhoogde concentraties lasrook. Hoewel een eenmalige blootstelling onschadelijk lijkt, kunnen de langetermijneffecten ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Strooming wordt vaak benaderd voor het meten van lasrook en het bepalen van blootstelling aan medewerkers. Hoewel professionele metingen soms noodzakelijk zijn, zijn er ook stappen die individuen kunnen ondernemen om hoge grenswaarden te voorkomen. Hieronder beantwoorden we 5 veelgestelde vragen om de kwestie van lasrookmetingen te verduidelijken.

 

1. Wat is Lasrook?

Lasrook ontstaat tijdens het lassen en omvat fijne stofdeeltjes, dampen en gassen. Het bevat submicrondeeltjes die diep in de longblaasjes kunnen doordringen.

 

2. Wanneer is Lasrook Gevaarlijk?

Wettelijke grenswaarden voor de gemiddelde dagelijkse blootstelling aan lasrook mogen niet hoger zijn dan 1 mg per kubieke meter.

 

3. Wat Kun je Doen tegen Lasrook?

Maatregelen om blootstelling te verminderen omvatten het dragen van beschermende kleding, aanpassen van het lasproces, kiezen van alternatieve materialen en implementeren van adequate gas- en rookafzuiging.

 

4. Hoe Kun je Lasrook Meten?

Lasrookmetingen, uitgevoerd volgens NEN-EN ISO 10882-1, worden vaak uitbesteed vanwege specialistische kennis en benodigde apparatuur.

 

5. Waar Kun je Terecht voor Lasrookmetingen?

Voor lasrookmetingen kun je Strooming inschakelen. Wij helpen de blootstelling van medewerkers aan lasrook te bepalen, zodat je de werkomgeving veilig kunt houden. Profiteer van professionele dienstverlening bij Strooming voor een gezonde en veilige werkplaats.

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.