- Gezondheidsklachten bij medewerkers hoe dit lossen we dit op?
- tochtklachten op kantoor hoe komt dit?
- lijkt veel stof op kantoor te zijn, is dat ook zo?
- binnenklimaat is niet goed, wat moeten we doen
- Geur en stankklachten, waar komt het vandaan en hoe lossen we het op?
- hebben wij een gezonde werkplek?
- voldoen wij aan de ARBO richtlijnen?
Wij kunnen u helpen bij het voldoen aan ARBO regelgeving en indien mensen op kantoor gezondheidsklachten ervaren zijn wij de partij die u helderheid geeft met een advies naar een oplossing.
Luchtonderzoek kantoor voeren wij uit bij de volgende vraagstukken
Belang van een goede luchtkwaliteit op kantoor
Gezonde, frisse lucht is van groot belang voor een prettige werkomgeving. Met name op kantoren ontbreekt het hier nogal eens aan. Personeelsleden krijgen last van droge, branderige ogen, hoofdpijn en concentratieklachten dan wel andere gezondheidsklachten.
Goede luchtkwaliteit kantoor: waarom is dat zo belangrijk?
De lucht die we als mensen inademen, en nodig hebben om te leven en goed te functioneren, bestaat grofweg voor 80% uit stikstof en 20% zuurstof. Daarnaast nog wat andere gassen en waterdamp. De samenstelling van lucht is redelijk constant. Toch kan in bepaalde situaties de kwaliteit van de lucht veranderen. Bijvoorbeeld in een afgesloten ruimte waar veel zuurstof wordt verbruikt en de hoeveelheid CO2 (koolstofmonoxide) toeneemt. Op een kantoor kan een slecht binnenklimaat voor allerlei klachten zorgen zoals droge, branderige ogen, hoofdpijn of concentratieproblemen.
Oorzaken slechte luchtkwaliteit kantoor
Een slechte luchtkwaliteit op kantoor kan allerlei oorzaken hebben. Een aantal voorbeelden daarvan zijn:
- Slechte ventilatie van de kantoorruimte
- Te hoge luchtvochtigheid
- Of juist een te lage luchtvochtigheid
- Luchtverontreiniging door bijvoorbeeld schimmels, een rottingsproces of gassen van buiten
- Chemische luchtverontreiniging
Kortom: oorzaken te over. Klaagt personeel bij u over de luchtkwaliteit op kantoor? Zijn mensen vaak ziek of voelt de werkruimte niet prettig? Laat dan een luchtonderzoek doen om te meten hoe het met de luchtkwaliteit op uw kantoor gesteld is en hoe u dit kunt verbeteren als de kwaliteit niet goed blijkt te zijn.
Wat kunt u zelf al doen? 3 tips
Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt doen om de luchtkwaliteit op kantoor te verbeteren. In de categorie “baat het niet dan schaadt het niet”, zijn dit goedkope en eenvoudige punten die u kunt doorvoeren.
- Planten op kantoor verbeteren de luchtkwaliteit! De groene gedeeltes van planten zorgen namelijk (overdag) voor fotosynthese, een proces waarbij koolstofdioxide wordt omgezet in zuurstof.
- Zet printers in een aparte ruimte. Bepaalde stoffen uit printers zoals tonerstof, kunnen de kantoorlucht vervuilen. Zet de daarom op de gang of in een aparte, geventileerde ruimte.
- Zorg voor goede ventilatie op kantoor. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een half uurtje een raam open zetten niet voldoende. Bij lange na niet zelfs. Gezonde lucht is lucht die voortdurend kan stromen en wordt ververst. Dit kan bijvoorbeeld met mechanische ventilatie.
Luchtkwaliteit op kantoor laten meten?
Helpen de bovenstaande punten niet of niet voldoende? Dan is het zaak om een keer goed onderzoek te laten uitvoeren naar de luchtkwaliteit in uw kantoor. Op die manier weet u zeker hoe het met de luchtkwaliteit gesteld is. Neem klachten dus serieus en schakel Strooming in voor onderzoek. Dan wordt de lucht uw werkplek op allerlei facetten getest en krijgt u een praktisch advies en ondersteuning om de luchtkwaliteit te verbeteren. Zo kan iedereen op uw kantoor weer snel en productief aan de slag.