Onafhankelijk luchtonderzoek

Ervaren uw medewerkers gezondheidsklachten? Wilt u preventief weten hoe het zit met de luchtkwaliteit? Of heeft u een bewoner die beweerd dat er problemen zijn met zijn woning? Door ziektemakers in een gebouw of woning, kunnen medewerkers of bewoners snel last krijgen van hoofdpijn, concentratieverlies of vermoeidheid. Om erachter te komen hoe het is gesteld met de luchtkwaliteit of een einde te maken aan alle onzekerheden, kunt u bij ons terecht voor een onafhankelijk luchtonderzoek.

Redenen voor een luchtonderzoek

Er kunnen diverse redenen zijn om een luchtonderzoek uit te laten voeren:

  • Gezondheidsklachten zoals: prikkende ogen, jeukende huid, vermoeidheid, hoofdpijn, benauwdheid, jeuk, concentratieproblemen, ziekteverzuim.
  • Vermoeden slechte binnenluchtkwaliteit.
  • Onafhankelijke vaststelling van eventuele ziektemakers en gezondheidsrisico’s.
  • Onderzoek naar schimmels, gisten, giftige stoffen, fijnstof, zuurstofconcentratie, CO2-concentratie, luchtvochtigheid of rottingsgassen.
  • Sick-building syndrome.
  • ARBO: voldoet u aan de RIVM-richtlijnen, COVID-19 onderzoek.

 

Hoe gaat een luchtonderzoek in zijn werk?

Met professionele meet- en analyseapparatuur onderzoekt onze binnenmilieuadviseur bij u op locatie de luchtkwaliteit in het pand of de woning. Op basis van uw behoefte, vermoedens en de antwoorden op onze vragen, stellen wij een meetplan op en onderzoeken wij vervolgens het probleem. De eventuele monsters worden chemisch en/of microbiologisch geanalyseerd in ons laboratorium.

Wat kunt u met een luchtonderzoek van Strooming?

Aan de hand van een onafhankelijk luchtonderzoek wordt de luchtkwaliteit getoetst en wordt er vastgesteld of er sprake is van ziektemakers en/of gezondheidsrisico’s. De uitkomsten van het luchtonderzoek worden daarna, inclusief de conclusie(s) en aanbevelingen, in een heldere rapportage aan u verzonden.

Vrijblijvende offerte luchtonderzoek?

Wilt u duidelijkheid? Bent u gevestigd in Nederland of België en wilt u dat wij u ontzorgen bij de afhandeling van uw klachten? Of heeft u een specifieke situatie? Neem dan contact met ons op! Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.