Hinderlijke bromtoon in huis

Een hinderlijke bromtoon in huis: een probleem waarmee veel bewoners te maken hebben. Het wordt veroorzaak door zogenaamd laagfrequent geluid. Wij vertellen u in deze blog meer over een hinderlijke bromtoon en wat u er tegen kunt doen.

 

Oorzaak hinderlijke bromtoon

Veel apparaten in huis veroorzaken laagfrequente tonen. Een voorbeeld van een voor iedereen herkenbaar laagfrequent geluid is de het geluid van een koelkast, een transformator, de airco of een  warmtepomp. Niet iedereen hoort deze bromtoon even hard. Waar de een gek wordt van dit geluid, hoort de ander het helemaal niet.

 

Weg met die hinderlijke bromtoon in huis

Voordat eventuele maatregelen kunnen worden getroffen is het van belang de bron van het geluid te achterhalen. Soms treedt de overlast binnenshuis op. Geluiden met lage tonen, kunnen vaak moeilijk afgeschermd worden. Toch kunt u proberen of afscherming van het geluid mogelijk is. Wanneer u een vermoeden heeft van de bron van het geluid kunt u eenvoudig bepalen of de bron in uw eigen woning gelegen is door de hoofdschakelaar uit te zetten en te luisteren of dan het geluid weg is. Wanneer de hinder aanhoud kan een geluidsmeting verricht worden om toch de bron van het geluid te achterhalen.

Meestal neemt de irritatie in de loop der tijd alleen maar toe. Omdat niet iedereen deze geluiden kan horen, worden degenen die een hinderlijke bromtoon ervaren niet altijd serieus genomen. Dit kan een groot gevoel van onmacht en frustratie, wat gezondheidsklachten kan lijden.

 

Geluidsmeting door Strooming

Door het uitvoeren van een geluidsmeting kan nauwkeurig bepaald worden of er sprake is van een hinderlijke bromtoon binnenshuis. Wordt u gehinderd door een hinderlijke bromtoon in huis? Dan kan Strooming voor u een geluidsmeting uitvoeren. Voor een dergelijke meting is speciale deskundigheid en apparatuur nodig. Strooming heeft beiden in huis. Op basis van de gemeten resultaten worden conclusies getrokken en wordt u geadviseerd over mogelijke oplossingen.

Geïnteresseerd? Vraag dan een vrijblijvende offerte aan.