Overlast blowen buren

Overlast van de buren is altijd heel erg vervelend. Maar als het ook nog eens om overlast gaat die voor u ongezond is, wordt het extra naar. Overlast door blowen van de buren is daar een voorbeeld van. Een probleem met veel kanten; u wilt gezond wonen, in gezonde lucht en het liefst een goede band met uw buren onderhouden. Hoe begint u met dit aanpakken? Strooming helpt u met dit blog graag op weg.

 

De overlast door blowen

Een wietlucht is bij uitstek herkenbaar. Het is een indringende en typische geur. Het zal u dus niet ontgaan als er overlast is. Niet voor niets gelden in de meeste gemeenten strenge regels als het om blowen gaat. Waar een sigaret opsteken op straat of op een pleintje nog mag, is dat bij blowen een ander verhaal. In verband met overlast is dat niet toegestaan.

 

Hoe gevaarlijk is overlast door blowen?

Zorgt overlast door blowen van de buren alleen voor stankoverlast of is het mogelijk ook ongezond?

Dat verschilt per geval. Het is lastig om een pasklaar antwoord te geven. Een weetje:

Een wietgeur hoeft niet te betekenen dat er geblowd wordt. Het kan ook een andere oorzaak hebben. Denk bijvoorbeeld aan:

 

 

Is de oorzaak echt het blowen van de buren? Dan kan dat schadelijk zijn. De grootste vraag is om welke concentraties het gaat. Zo maakt het een verschil of u last hebt van de geur of ook echt van de rook.

 

Hoe pak je overlast door blowen aan?

De meest eenvoudige oplossing lijkt een gesprek met de buren. Maar dat is tegelijkertijd erg moeilijk. Weet u niet zeker of de geur daadwerkelijk van blowen komt? Benadruk in een gesprek dan ook dat de geur allerlei oorzaken kan hebben.

Verder kunt u nare geur in uw eigen huis aanpakken door goed te ventileren. Als dat geen zoden aan de dijk zet, kunt u kiezen voor een luchtreiniging. Deze filtert nare geurtjes uit huis.

En wellicht kan de isolatie bij u thuis gemoderniseerd worden. Met name in oudere huizen kan deze te wensen overlaten.

 

Strooming bij overlast door blowen buren

Lukt het niet om tot een oplossing te komen dan kunt u Strooming een onderzoek laten uitvoeren.  De beste situatie is wanneer buren willen meewerken aan een onderzoek waarbij we met onschadelijke rook en het uitvoeren van metingen verbindingen tussen de woningen inzichtelijk maken. Wanneer de oorzaak van het probleem inzichtelijk is kunnen wij advies geven hoe het probleem op te lossen.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan