Veelgestelde vragen

Werken jullie in heel Nederland?

 • Wij werken in een groot deel van Nederland. Wilt u weten of wij ook bij u langskomen? Check dit via de offerte aanvraag button.

 

Is het opvragen van een offerte vrijblijvend?

 • Ja, een offerte aanvragen bij Strooming is geheel vrijblijvend en kosteloos.

 

Wanneer en hoe moet ik betalen?

 • Het is niet mogelijk om aan het einde van het onderzoek bij de adviseur te betalen. U ontvangt binnen 14 dagen na ontvangst van de onderzoeksresultaten een factuur per e-mail van onze financiële administratie.

 

Kan ik een gemaakte afspraak verzetten?

 • Ja. Dat kan kosteloos tot 24 uur voor de afspraak. Als u later de afspraak verzet (binnen de 24 uur) dan brengen wij voorrijkosten in rekening. Deze bedragen € 95,-.

 

Hebben jullie onderzoek verricht voor het Tv-programma Meester Frank Visser doet uitspraak?

 • Wij zijn inderdaad een paar keer als deskundige bij het Tv-programma Meester Frank Visser geweest en hebben daar verschillende onderzoeken verricht.

 

Hoeveel schimmel- en gisten monsters worden er genomen?

 • Bij Binnenmilieu- en schimmelonderzoek wordt standaard 1 luchtmonster op schimmels en gisten in de woning genomen en een referentiemonster buiten. Mocht u een extra luchtmonster willen laten nemen dan brengen wij hiervoor €130,- per luchtmonster in rekening.

 

Hoelang duurt het onderzoek?

 • Een onderzoek in een woonhuis duurt ongeveer 1 uur.

 

De geur is er niet altijd even sterk aanwezig, kunnen jullie dan toch een onderzoek verrichten?

 • Geur kan in zeer lage concentraties met de neus worden waargenomen. Het is voor onze referentie belangrijk dat de geur wel aanwezig is. Is dit niet het geval is een onderzoek niet mogelijk. U kunt dan de afspraak kosteloos annuleren of verplaatsen.

 

Moet ik zelf iets doen?

 • In principe hoeft u niets te doen. U kunt ons echter wel helpen door te proberen een situatie te creëren waarbij de overlast het sterkst is. Heeft u last van een vieze geur in een kamer? Denk dan bijvoorbeeld aan even niet ventileren in de kamer, zodat de geur niet vervliegt.

 

Moet ik zelf bij het onderzoek aanwezig zijn?

 • Er moet tijdens het onderzoek iemand aanwezig zijn. Onze medewerkers voeren geen onderzoek uit als er niemand aanwezig is.

 

Lossen jullie het geconstateerde probleem ook op?

 • Strooming is een onafhankelijk onderzoeks- en adviesbureau. Wij verrichten dus een onderzoek, maar voeren geen herstelwerkzaamheden uit.

 

Kan ik ook kiezen voor een deel van het onderzoek?

 • Nee, dat is helaas niet mogelijk.

 

Ik wil niet dat de buren zien dat jullie onderzoek doen. Kunnen jullie discreet het onderzoek uitvoeren?

 • Ja, dat is geen probleem. Wij kunnen de auto een straat verderop parkeren en zonder bedrijfskleding het onderzoek voor u uitvoeren. Het is wel belangrijk dat u dan vooraf duidelijk aangeeft dat dit uw wens is, zodat wij hier rekening mee kunnen houden.

 

Ik heb last van rokende buren. Is het mogelijk om onderzoek hiernaar te verrichten als de buren niet mee willen werken?

 • Ja, wij kunnen dan meten wat voor invloed het op de gezondheid heeft. Mocht u een oplossing willen dan is beter als de buren willen meewerken, zodat wij luchtstromen inzichtelijk kunnen krijgen met onschadelijke rook en kunnen zien hoe rook bij u naar binnen komt.

 

Een onafhankelijk onderzoek door Strooming

Wilt u duidelijkheid over de oorzaak van uw klachten? Wacht dan niet langer en vraag via de offertebutton uw onderzoek aan! U Ontvangt de offerte binnen één werkdag.