Stank in de keuken! waar kan het vandaan komen?

Strooming wordt vaak gebeld over stankoverlast. Wij nemen u graag mee in onze ervaringen die wij in de praktijk tegen komen. Heeft u ook last van stank in de keuken? Gebruik dan zeker onderstaande tips uit deze blog!

 

9 bronnen van stank in de keuken

Van het afvoerputje tot de afzuigkap, de onderstaande 9 bronnen kunnen de stankoverlast in uw keuken veroorzaken.

 

  1. Afvoerputje

 

Een verstopping in het afvoerputje zorgt voor een vieze, bedompte, rioolachtige lucht in de keuken. Daarom is het belangrijk om het putje schoon te maken. Bijvoorbeeld met een ontstopper, soda en kokend water of speciale ontstoppingsmiddelen.

 

  1. Sifon

 

Misschien is het afvoerputje niet verstopt, maar is het sifon het probleem. Op alle afvoeren in de woning hoort een sifon te zitten, ook wel zwanenhalsverbinding genoemd. Hierdoor blijft er altijd een laagje water in de buis staan zodat er geen rioollucht het huis kan binnendringen. Het komt wel eens voor dat een sifon droog staat door verdamping of een slechte ontluchting van het riool. Controleer dus of er een laagje water in het sifon staat. Staat de sifon droog, vul deze dan met water.

 

  1. Vaatwasser

 

Voor stank uit de vaatwasser geldt eigenlijk hetzelfde als het afvoerputje. Er kan een vieze, ‘slootachtige’ geur uit komen. De kans is dan groot dat de afvoer van de vaatwasser verstopt is door etensresten. Maak eerst eens het filter en de rubberen randen van de vaatwasser schoon om te kijken of dit het probleem oplost. Niet? Dan kan ook de afvoer van de vaatwasser het probleem zijn. Selecteer op uw vaatwasser het reinigingsprogramma en laat de vaatwasser leeg om de afvoerleidingen schoon te spoelen.

 

  1. Oven

 

Aangekoekte etensresten in de oven kunnen behoorlijk stinken. Maak de oven daarom regelmatig schoon met een speciale ovenreiniger.

 

  1. Afzuigkap

 

Tijdens onze luchtonderzoeken in woningen merken we ook regelmatig op dat er stank uit de afzuigkap komt. De oorzaken daarvan zijn heel divers. Vervuilde lucht- of koolfilters, een niet goed werkende terugslagklep, ongedierte in de afvoergang of een verstopping.

 

  1. Voorraadkast

 

Heeft u de voorraadkast al eens geïnspecteerd? Het lijkt misschien een voor de hand liggende oplossing, maar toch komen we nog regelmatig bedorven etenswaren tegen die over het hoofd zijn gezien en voor veel stank zorgen.

 

  1. Koelkast

 

Last van vieze luchtjes uit de koelkast? Maak de koelkast/vriezer regelmatig goed schoon, controleer de houdbaarheidsdatum van producten.

 

  1. Vocht

 

Bij koken komt veel vocht vrij. En vocht in huis zorgt voor verschillende problemen in het binnenmilieu. Zo neemt de kans op schimmels in huis sterk toe, wat voor een bedompte lucht in de keuken kan zorgen. Zorg daarom voor goede afzuiging, voldoende ventilatie en waar mogelijk ook extra ventileren van de ruimte.

 

  1. Stank onder het keukenblok

 

Bij onze onderzoeken merken wij vaak dat er etensresten of ongedierte onder het keukenblok liggen. Het is goed op periodiek de stootrand onder uw keukenblok te verwijderen en de vloer onder het keukenblok te reinigen.

 

Stank in keuken!

Heeft u al van alles geprobeerd om de stankoverlast op te lossen, maar komt u er niet achter wat het probleem is in uw keuken?  Wilt u dat wij bij u een geuronderzoek komen verrichten? Vraag dan via de button een vrijblijvende offerte aan.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan