Stank onder de vloer: 4 oorzaken

Stank onder de vloer? het is een probleem waar veel uw woningeigenaren van schrikken, omdat het hoge kosten met zich meebrengt als de vloer opengebroken moet worden. Als het gaat om stankoverlast op de begane grond, is het vaak nog wel mogelijk om de kruipruimte in te duiken. In dit artikel van Strooming  leest u een aantal oorzaken van stank onder de vloer die regelmatig voorkomen. Wellicht helpen ze u om een oplossing te vinden voor de stank in uw woning.

 

Ongedierte

Dood:

Een klein dood diertje kan in uw woning voor heel wat stankoverlast zorgen. Een muis, rat of marter in staat van ontbinding, scheidt behoorlijk veel gassen af. Soms ook het giftige waterstofsulfide, dat door veel mensen wordt omschreven als een rotte eierenlucht. Goed nieuws: het uw woning goed warm stoken en zoveel mogelijk ventileren, dan is stankoverlast door dood ongedierte vaak binnen enkele weken verdwenen.

 

Levend:

 

Ook levende ongedierte kan veel stank onder de vloer veroorzaken. Een groep muizen kan bijvoorbeeld voor een indringende, zure lucht zorgen die u boven de vloer goed kunt ruiken. En er is ook ongedierte dat nog veel heftiger stinkt, zoals steenmarters of spitsmuizen. Let vooral eens op of u ’s avonds laat of ’s nachts geluiden hoort tussen de verdiepingen! Dit is een teken dat u last heeft van ongedierte.

 

Vochtproblemen

Bij veel van onze klanten komen we optrekkend vocht tegen. Vooral in veel oudere woningen speelt dit probleem, omdat er vroeger geen vochtwerende laag tussen de fundering en de muur werd aangebracht. Voor optrekkend vocht zijn verschillende behandelingen mogelijk. Vaak heeft het te maken met een hoog grondwaterpeil. De woning wordt van onderen af vochtig, wat voor schimmels, zwammen en een muffe stank onder de vloer kan zorgen.

 

Problemen met de riolering

Komt de stank onder de vloer uit de buurt van het luik van uw kruipkelder? Controleer dan eens of er onder uw woning een lekkage of ander probleem speelt. Bijvoorbeeld een kapotte rioleringsbuis. Vuil en vocht kan zich hierdoor ophopen onder de vloer en zorgen voor een vieze rioollucht in uw woning.

 

Stank onder de vloer door bodemvervuiling

Tenslotte is bodemvervuiling nog een mogelijkheid. Komt er regelmatig een vieze lucht uit uw kruipruimte? Dan is het mogelijk dat de bodem is vervuild door (in het verleden) lekkende chemische middelen zoals: benzine, giftige stoffen, zware metalen, oplosmiddelen of bestrijdingsmiddelen. U komt hier alleen achter door onderzoek te laten doen door een gespecialiseerd bedrijf.

 

Ook last van stank onder uw vloer?

Heeft u ook last van stank onder de vloer en al van alles geprobeerd om er vanaf te komen? Stap dan niet gelijk over op drastische maatregelen zoals het openbreken van de vloer, maar laat onderzoek doen. Schakel ons in voor deskundig advies. Druk op de button om een vrijblijvende offerte aan te vragen. We helpen u graag.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan