Zwavelgeur in huis: 5 vragen en antwoorden

Hoe herkent u een zwavelgeur in huis?

Zwavelgeur is een sterke, indringende geur die vaak wordt omschreven als de geur van rotte eieren. Het kan op verschillende plekken in huis voorkomen, zoals in de buurt van afvoeren of kruipruimtes. De geur is niet makkelijk te missen en kan wijzen op een probleem met de luchtkwaliteit.

 

Waardoor ontstaat een zwavelgeur in huis?

De geur wordt veroorzaakt door waterstofsulfide (H₂S), een gas dat vrijkomt bij de afbraak van zwavelhoudende en organische materialen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren door verstoppingen in het riool of rottend organisch materiaal. Dergelijke situaties komen soms voor en kunnen tijdelijk overlast geven.

 

Is het gevaarlijk?

In lage concentraties kan waterstofsulfide irritatie aan de ogen of luchtwegen veroorzaken. Het is belangrijk om bij aanhoudende geuroverlast een onderzoek te laten doen om eventuele risico’s in kaart te brengen. In de meeste gevallen is het probleem eenvoudig op te lossen, vooral als het snel wordt aangepakt.

 

Wat is waterstofsulfide precies?

Waterstofsulfide is een kleurloos gas met een kenmerkende geur van rotte eieren. Het ontstaat in slecht geventileerde ruimtes waar zwavelhoudende materialen in aanraking komen met vocht. Hoewel de geur een goede indicator is, is het verstandig om bij twijfel een specialist in te schakelen.

 

Wat kunt u doen tegen zwavelgeur in huis?

Wanneer u last heeft van zwavelgeur, is het verstandig om de oorzaak te laten onderzoeken. Wij kunnen een geuronderzoek uitvoeren om de oorzaak van het probleem vast te stellen. Na het onderzoek geven we u advies over welke maatregelen nodig zijn om het probleem op te lossen, zodat u de luchtkwaliteit in uw woning kunt herstellen. Hulp nodig? Druk op de button die voor u van toepassing is.

Ik ben particulier

 

Klik hier

Ik ben zakelijk

 

Vraag een offerte aan