Bouwakoestiek

Bouwakoestisch geluidonderzoek (NEN5077)

 

Het bouwakoestisch geluidonderzoek is specifiek gericht op het identificeren en aanpakken van geluidoverlast in de context van bouwstructuren. Onze expertise omvat de controle van vloeroverlast, bonkgeluiden (contactgeluiden) en stemgeluiden. Strooming voert alle metingen uit volgens de NEN 5077 norm en houdt zich nauwkeurig aan de door u aangegeven regels of wetgeving om te toetsen.

 

Ja, bestel dit onderzoek voor €2120,- incl.

Wat houdt het binnenmilieu onderzoek in?

 

Voordat we het bouwakoestisch geluidonderzoek inplannen, ontvangen we graag alle beschikbare informatie van u. Het is belangrijk voor ons om een volledig beeld te hebben van de situatie voordat we beslissen welke metingen nodig zijn. Ons onderzoek richt zich specifiek op het identificeren en aanpakken van geluidoverlast in bouwstructuren, inclusief vloeroverlast, bonkgeluiden en stemgeluiden. Uw medewerking bij het verstrekken van informatie helpt ons het onderzoek efficiënt uit te voeren.

 

  1. Meting van geluidniveaus volgens NEN 5077: Onze metingen worden uitgevoerd volgens de NEN 5077 norm, wat ons helpt om nauwkeurige en betrouwbare reproduceerbare geluidniveaus vast te stellen in overeenstemming met de geldende voorschriften.
  2. Vloeroverlast (contactgeluiden) analyse: We evalueren vloeroverlast die wordt veroorzaakt door contactgeluiden, hierbij kunt u denken aan bonkgeluiden. Deze metingen worden uitgevoerd met een hamerapparaat dat voldoet aan de ISO140 norm. Dit apparaat helpt bij het vaststellen van geluidniveaus en het begrijpen van de impact op bewoners.
  3. Luchtgeluiden (stemgeluiden) analyse: We beoordelen luchtgeluiden (inclusief stemgeluiden), die kunnen leiden tot overlast. Deze metingen worden uitgevoerd met een ruisbron en helpen bij het identificeren van bronnen van luchtgeluidoverdracht en het vaststellen van de geluidniveaus.
  4. Rapportage: We stellen een uitgebreid rapport op dat voldoet aan de door u aangegeven regels of wetgeving. Dit rapport bevat meetgegevens, analyse en aanbevelingen voor het aanpakken van problematiek

 

Ja, bestel dit onderzoek voor €2120,- incl.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW, en er zijn geen bijkomende kosten.

De vervolgstappen

 

  1. Na uw akkoord ontvangt u een bevestiging per e-mail.
  2. Na de bevestiging sturen wij u een voorstel voor een afspraak.
  3. Op de afgesproken datum komen wij bij u langs voor het onderzoek.
  4. Zodra het onderzoek is afgerond, ontvangt u de factuur van ons.
  5. Wij verzoeken u vriendelijk om deze factuur binnen 14 dagen te voldoen.