Onafhankelijk vocht & schimmel onderzoek

Heeft u het vermoeden dat er problemen zijn met vocht en schimmel in uw (huur)woning of pand? Heeft u een bewoner die vermoedt dat er problemen zijn in zijn woning? Of klagen uw medewerkers over gezondheidsklachten? Vocht- en schimmelproblemen kunnen leiden tot gezondheidsklachten, zoals bijvoorbeeld een jeukende huid, hoofdpijn, longproblemen en allergische reacties. Om duidelijkheid te krijgen omtrent eventuele ziektemakers en de gezondheidsrisico’s kunt u door ons een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren.

Redenen voor een onderzoek naar schimmel en vocht

Er kunnen diverse redenen zijn om een onderzoek uit te laten voeren:

  • Gezondheidsklachten, zoals: allergische reacties, jeukende huid, vermoeidheid, hoofdpijn, longproblemen, verkoudheid en klachten lijkend op hooikoorts;
  • Zwarte puntjes op muren en plafonds in vochtige ruimtes;
  • Vochtplekken en kringen op de muren;
  • Afbladderend behang of bladderende verf;
  • Constante condens op ramen en muren;
  • Witte, harige aanslag;
  • Grondachtige, muffe lucht;
  • Vermoeden slechte binnenluchtkwaliteit;
  • Onafhankelijke vaststelling van eventuele ziektemakers en gezondheidsrisico’s;
  • Onderzoek naar binnenklimaat, zoals: schimmels, gisten, giftige stoffen, fijnstof, zuurstofconcentratie, koolstofdioxideconcentratie (CO2), luchtvochtigheid of rottingsgassen.

 

Hoe gaat een schimmel- en vochtonderzoek in zijn werk?

Met geavanceerde meet- en analyseapparatuur onderzoekt onze deskundige bij u op locatie en de situatie in het pand. Soms is het nodig om meetapparatuur te plaatsen, zodat de resultaten gewogen kunnen worden over een langere duur. De meetwaardes worden dan zorgvuldig bijgehouden. Een adviseur meet de luchtvochtigheid, temperatuur en CO2. Van de schimmels kunnen ook luchtmonsters genomen worden, die vervolgens naar het laboratorium gebracht worden voor chemische en/of microbiologische analyse.

Wat kunt u met een onderzoek naar schimmel en vocht van Strooming?

Door een vocht en schimmelonderzoek weet u waar de klachten vandaan komen, wie of wat verantwoordelijk is voor het probleem en wat voor gezondheidsrisico’s dit met zich meebrengt. De uitkomsten van het onderzoek worden, inclusief conclusie(s) en aanbevelingen aan u overhandigd.

Kosten onafhankelijk vocht en schimmelonderzoek

Wilt u duidelijkheid? Bent u gevestigd in Nederland of België en wilt u dat wij u ontzorgen bij de afhandeling van uw klachten? Of heeft u een specifieke situatie? Neem dan contact met ons op! Of vraag direct een vrijblijvende offerte aan.