Oorzaken geurproblemen

Heeft u last van een geur? Er kunnen diverse redenen zijn waardoor u thuis een vervelende geur ervaart. Er kunnen naast overlast van stank, ook verschillende gezondheidsklachten ontstaan. Bij een onstabiel binnenmilieu in een woning neemt het risico op gezondheidsklachten namelijk sneller toe. Lees hier alles over de oorzaken van geuroverlast.

Gevolgen van nare geuren in de woning

Gezonde lucht en een fris ruikende woning zijn van groot belang om u prettig te voelen thuis, maar frisse lucht is niet altijd vanzelfsprekend. Zeker richting de wintermaanden verslechtert vaak de luchtkwaliteit in uw woning. De kachel gaat aan en er wordt minder doorgelucht. Wanneer bepaalde geurproblemen niet worden onderzocht en aangepakt, kunnen er diverse klachten ontstaan. Denk hierbij aan:

  • Vermoeidheid;
  • Hoofdpijn of migraine;
  • Huiduitslag;
  • Allergieën;
  • Longproblemen, zoals astma;
  • Verkoudheidsklachten of hooikoorts.

 

Verschillende soorten geuroverlast

Je kunt extreem veel verschillende soorten geuren waarnemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 

Oorzaken geuroverlast

Er kunnen diverse geurproblemen onderzocht worden voor nare geuren in uw woning, denk hierbij aan: vocht, schimmel, huisdieren, onvoldoende ventilatie en nog veel meer. De meest voorkomende oorzaak is vocht, wat zorgt voor een muffe geur in uw woning. Een reden hiervoor kan zijn: vocht onder de vloer of optrekkend vocht in de muren. Ook is een veelvoorkomende oorzaak, het niet aanzetten of het ontbreken van een afzuigkap in de keuken. Niet alleen blijft de lucht van het eten hangen, maar ook komt er bij de gasverbranding vocht vrij. Wanneer u huisdieren heeft, is het waarschijnlijk geen verrassing dat ze verantwoordelijk kunnen zijn voor vieze luchtjes. Heeft u bijvoorbeeld een kattenbak? Of een hond die niet helemaal zindelijk is?

Oplossingen & maatregelen

Natuurlijk zijn er veel maatregelen die u zelf kunt treffen om geuren te neutraliseren. Ruikt u een geur waar u zich zorgen om maakt of krijgt u de geur zelf niet weg uit uw woning? Wij helpen u bij het opsporen van het probleem doormiddel van ons geuronderzoek. Dit is een onderzoeksmethodiek welke door ons is samengesteld, waardoor u weet of er gezondheidsrisico’s zijn en wat u eraan kunt doen.