Luchtonderzoek

Ervaart u thuis gezondheidsklachten? Of twijfelt u of u wel gezond woont? Wij helpen u met een onafhankelijk particulier luchtonderzoek! Wij onderzoeken hoe uw situatie zich verhoudt tot de actuele richtlijnen en geven een duidelijk beeld over de staat van het binnenmilieu, de oorzaken en eventuele gezondheidsrisico’s.

Redenen voor een particulier luchtonderzoek

Bij een slechte luchtkwaliteit in uw woning neemt het risico op gezondheidsklachten sterk toe. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, maar wanneer het CO2-niveau, de luchtvochtigheid en/of de temperatuur van uw woning niet op orde zijn, kunt u last krijgen van verschillende klachten, zoals: benauwdheid, hoofdpijn of concentratieproblemen. Ziektemakers, zoals chemische stoffen en schimmels kunnen irritaties veroorzaken aan de huid, ogen, luchtwegen en slijmvliezen. Er kan zelfs sprake zijn van bepaalde ongewenste gassen in huis. Daarnaast kan het ook zo zijn dat u graag wilt weten of uw woning wel volgens de actuele richtlijnen geventileerd wordt. De resultaten uit dit luchtonderzoek bieden u in deze situaties duidelijkheid!

 

Hoe gaat een luchtonderzoek in zijn werk?

Wanneer u ons inschakelt voor een luchtonderzoek, komen één of meerdere van onze deskundigen bij u op locatie om onderzoek te verrichten. Op locatie nemen wij uw probleem door en stellen wij op basis daarvan een meetplan samen. Dit meetplan is erop gericht mogelijke oorzaken te bevestigen, dan wel uit te sluiten. Met speciale proeven en meetapparaten kan snel de oorzaak van uw probleem worden achterhaald. Wij kunnen metingen uitvoeren in alle woonruimtes, denk hierbij aan badkamers, woonkamers, keukens, slaapkamers en zolders. De twee afgenomen luchtmonsters (één referentiemonster buiten en één binnen de locatie) worden microbiologisch geanalyseerd in ons laboratorium. Daarnaast geven wij advies welke stappen ondernomen moeten worden om het probleem op te lossen

Welke vragen beantwoorden wij met een luchtonderzoek?

Na het onderzoek staat vast hoe het gesteld is met de luchtkwaliteit in uw woning en of er mogelijke gezondheidsrisico’s zijn. Met dit particuliere luchtonderzoek beantwoorden wij de volgende vragen voor u:

  • Hoe is de luchtkwaliteit in uw woning?
  • Vaststelling eventuele ziektemakers & gezondheidsrisico’s.
  • Is er een blootstelling aan gevaarlijke stoffen?
  • Welke verbeteringen zijn er mogelijk in uw woning?

Een onafhankelijk onderzoek door Strooming

Wilt u duidelijkheid over de oorzaak van uw klachten? Wacht dan niet langer en vraag via de offertebutton uw onderzoek aan! U Ontvangt de offerte binnen één werkdag.