- Advies op maat, úw probleem wordt opgelost
- U krijgt voorrang bij laboratoria
- Niet alleen inzicht in het probleem, wij reiken u de oplossing aan
- Kennis en ervaring als binnenmilieu expert sinds 1986
- Klanten beoordelen ons met een 9,4
- Wij helpen iedereen in Nederland en België voor een vast tarief
Anno 2016 brengen we het grootste gedeelte van de dag binnenshuis door. Vooral in de eigen woning. Een ongezond binnenklimaat kan allerlei (gezondheids)klachten veroorzaken zoals stankoverlast, allergieën, verkoudheid en een slechte weerstand. Een aantal oorzaken zijn giftige stoffen, schimmels of weinig tot geen ventilatie. Wat kunt u doen te zorgen voor een gezond huis? En wat als u zich hierover zorgen maakt? Lees via Strooming alles over een gezond huis en een particulier binnenmilieu-onderzoek.
Waarom een particulier binnenmilieu-onderzoek?
Veel mensen kopen of huren en woning en letten daarbij op allerlei aspecten. De indeling van de kamers, de grootte van de tuin, het bouwjaar van de aanbouw of de leeftijd van de CV-ketel. Maar een veel belangrijker aspect wordt door vrijwel iedereen over het hoofd gezien: het binnenmilieu van de woning. Is het huis gezond? Zijn er vochtproblemen en schimmels? Is de ventilatie goed geregeld en de binnenlucht gezond? Hangen er gevaarlijke dampen of gassen in de woning? En hoe staat het met de temperatuur en luchtvochtigheid? Om al deze zaken te controleren, heeft Strooming het particulier binnenmilieu-onderzoek opgezet: een complete controle van de woning waarbij u als particulier direct weet of het huis veilig en gezond is. Of juist niet.
Ook een gezond huis?
Met het binnenmilieu-onderzoek controleert Strooming onder andere:
- Fijnstof. Is de hoeveelheid fijnstof in de woning acceptabel of veroorzaakt een te hoog gehalte gezondheidsproblemen? Risico hierop neemt toe bij een open haard en binnen roken.
- Koolwaterstoffen. Ook het risico daarop neemt toe bij verbrandingsprocessen zoals een open haard. Koolwaterstoffen zijn kankerverwekkend en dus bedreigend voor de gezondheid.
- Waterstofsulfide. Een zeer giftig gas dat ontstaat bij een rottingsproces van organische stoffen. Waterstofsulfide staat ook wel bekend als een rotte eierenlucht.
- Koolstofmonoxide. Bij verbrandingstoestellen zoals een CV-ketel of geiser kan bij te weinig aanvoer van verse lucht een onvolledige verbranding optreden waardoor koolmonoxide vrijkomt. Het is een kleur- en geurloos gas dat tot verstikking kan leiden bij mensen.
- Explosiegevaar. Bepaalde gassen en dampen in huis zoals een gaslucht of rioollucht kunnen in te hoge concentraties voor explosiegevaar zorgen. Belangrijk om te controleren dus.
- Koolstofdioxide. Bij slechte ventilatie en weinig toevoer van verse lucht, neemt de hoeveelheid koolstofdioxide (door uitademing van verbrande zuurstof) toe. Dit kan zorgen voor vervelende gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en benauwdheid.
- Luchtvochtigheid en temperatuur. Om gezondheidsklachten te voorkomen is een gezond binnenklimaat onontbeerlijk. Veel klachten in huis hebben te maken met onder andere de luchtvochtigheid en temperatuur. Kou, tocht of vochtigheid verminderen het woongenot aanzienlijk.