Overlast vuurkorf

Een vuurtje stoken is vaak erg gezellig. Maar wel zolang anderen er geen last van hebben. Er komen namelijk genoeg schadelijke stoffen vrij bij het stoken van een vuurtje in een vuurkorf. En dan hebben we het nog niet over de geur gehad. Al helemaal als er andere dingen worden verbrand dan hout, afval bijvoorbeeld. Heeft u overlast van een vuurkorf? Wees dan alert. In dit blog van Strooming leest u wat bij overlast van een vuurkorf het beste kan doen.

Regels bij overlast vuurkorf

Het komt vaak voor, overlast van een vuurkorf. Om het gebruik van een vuurkorf leuk te houden voor uw omgeving heeft de overheid regels opgesteld. Zo mag een vuurkorf geen gevaar of overlast veroorzaken. Alleen materiaal dat daarvoor bedoeld is, mag worden verbrand. Het verbranden van snoeihout of afval in de tuin is dus verboden. Als u last heeft van rook van de buren, ga dan het gesprek aan met uw buren. Misschien zijn uw buren zich niet bewust van de overlast van de vuurkorf. Blijft u overlast houden, dan kunt u contact opnemen met de politie.

Overlast van vuurkorf

Schadelijk voor uw gezondheid?

Als u denkt dat alleen tabaksrook slecht is voor uw gezondheid heeft u het fout. Ook rook van een vuurkorf is schadelijk voor de gezondheid. De rook vormt een groot gezondheidsrisico, omdat de rook minuscule roetdeeltjes bevat. Roet is een stof die vrijkomt bij onvolledige verbranding van brandstoffen. Deze roetdeeltjes bevatten naast koolstof allerlei chemische stoffen, die de rooklucht irriterend maken voor uw ogen, neus en luchtwegen. Ook voor roet geldt dat de neergeslagen deeltjes kunnen achterblijven in een ruimte. Het is dus noodzakelijk dat u de overlast van een vuurkorf wel degelijk serieus neemt.

 

Zelf vuurkorf geur verwijderen?

Heeft u overlast van een vuurkorf? Dan heeft u ook last van de vieze geur. De geur van een vuurkorf kunt in sommige gevallen zelf verwijderen. U kunt het volgende doen:

 

  • Zet de afzuiger aan.
  • Stofzuig met een schone zak erin met waspoeder.
  • Steek kaarsen aan en blaas ze weer uit.
  • Leg mandarijnen, sinaasappels en citroenen met kruidnagel neer.
  • Gebruik wierook.
  • Zet schaaltjes met azijn neer

 

Strooming helpt !

Met luchtonderzoek kunnen wij een beeld geven van de luchtkwaliteit. Er kan bijvoorbeeld meetapparatuur worden geplaatst welke gedurende één week bij u in de woning blijft staan.  Neem dan contact met ons op. Of vraag een offerte aan, dan kunnen we een offerte op maat maken. Geheel gratis en vrijblijvend.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.