U trekt het luik van de kruipruimte en dan schrikt u: witte schimmel in de kruipruimte. Ook ruikt u een wat muffig luchtje. Is het schimmel? Of kan het ook iets anders zijn? In deze blog leest u wat u zelf kunt doen als u witte schimmel in uw kruipruimte ziet. Strooming laat u weten hoe u geholpen kunt worden bij het voorkomen en opsporen van schimmel in uw kruipruimte.
Zout of schimmel?
Witte schimmel in uw kruipruimte? Dit betekent dat uw last kunt hebben van een vochtprobleem. Of het nu gaat om salpeterzout of schimmel, de boosdoener is en blijft vocht. Salpeterzout is een poederige, kristalachtige aanslag. Het zijn de zouten uit het (grond)water die witte vlekken vormen op uw muren of op andere plekken in uw kruipruimte. Een signaal dat u niet kunt negeren, want salpeterzout trekt nog meer vocht aan en vergroot zo de kans op schimmel. Kleine donkere puntjes, enorme zwarte vlekken of kleine witte pluizige plekjes die lijken op wattenbolletjes, allemaal verschijningsvormen van schimmel. En schimmel wilt u, net als salpeterzout, niet in uw huis.
Witte schimmel!
Wat kunt u zelf doen om salpeterzout of (witte) schimmel uit uw kruipruimte te verwijderen? De kruipruimte een flinke schoonmaakbeurt geven helpt helaas niet. Lekker doortochten, vooral in de winter, is wel een goed idee. Dat zorgt ervoor dat uw kruipruimte minder vochtig wordt. En minder vocht, betekent minder schimmel in huis. Want schimmels hebben vocht nodig om te kunnen groeien.
Meer dan dertig jaar ervaring
Strooming heeft meer dan dertig jaar ervaring met het doen van lucht- en geuronderzoek. Wij gaan voor u onderzoeken hoe het komt dat u in uw kruipruimte last heeft van veel vocht. Ook geven wij u adviezen om ervoor te zorgen dat uw kruipruimte schoon en droog blijft.
Advies van Strooming
Weet u niet zeker of u last heeft van schimmel in uw kruipruimte en wilt u dit laten onderzoeken? Wilt u dat wij de geur bij u komen analyseren? Vraag dan onze vrijblijvende offerte aan via de button. Wij helpen u graag!