Het beoordelen van de luchtkwaliteit

Een van de manieren om de luchtkwaliteit vast te stellen is een CO2-meting. Als de hoeveelheid CO2 in een ruimte te hoog is, dan is dit een indicatie dat er wat mis is met de luchtkwaliteit. In slecht geventileerde ruimtes kan de CO2-concentratie snel oplopen. Dit kan bij te lange blootstelling aan te hoge concentraties schadelijk zijn voor de gezondheid.

Waarom CO meten?

CO2, oftewel koolstofdioxide is een natuurlijk gas dat de mens uitademt en dat dus per definitie buiten en binnen aanwezig is. De concentratie COin de lucht wordt gemeten in PPM (Parts Per Million).

COkan niet gefilterd worden en is dus alleen af te voeren via ventilatiemogelijkheden zoals ramen, ventilatieroosters of mechanische ventilatie.

In een gezond binnenklimaat wordt er voldoende geventileerd, waardoor COnaar buiten wordt afgevoerd. Een groot aantal mensen per ruimte en onvoldoende ventilatie zorgen ervoor dat de concentratie COzeer snel stijgt.

Omdat een verhoogde CO2-concentratie een indicator is van een slechte ventilatie. Mag afhankelijk van het type ruimte de hoeveelheid koolstofdioxide niet hoger zijn dan 800 PPM (advies) of 1200 PPM (grenswaarde).

Bij onvoldoende ventilatie hopen schadelijke stoffen en micro-organismen zich op, waardoor de kwaliteit van de binnenlucht verslechtert. Een ongezond binnenmilieu als gevolg van een slechte luchtkwaliteit zorgt voor gezondheidsklachten als hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen.

Het meten van CO2

Voor het meten van CO gebruiken wij uitsluitend kwalitatief hoogstaande gecertificeerde meetapparatuur. Op basis van uw behoefte en de door u geschetste situatie stellen wij voor u een meetplan samen waarbij wij gebruik kunnen maken van een duurmeting met een datalogger of een momentopname op diverse locaties kunnen uitvoeren.

Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het meten en het beoordelen van het binnenmilieu. Door onze expertise kunnen wij u goed voorzien van passende en werkbare oplossingen mocht dit nodig zijn.

 

Onze oplossingen bij een te hoog CO2-gehalte

De meest eenvoudige oplossing om van een te hoog CO2-gehalte af te komen, is door beter of regelmatiger te ventileren. Als er na onderzoek overschrijdingen van de grenswaarde geconstateerd zijn adviseren wij u op maat.

 

Wilt u de CO2-concentratie of de ventilatiecapaciteit laten meten?

Heeft u twijfels over de kwaliteit van uw binnenmilieu en bent u benieuwd naar onze expertise? Wij voeren graag een CO2-meting voor u uit en voorzien u van gepast advies over eventuele problemen met uw binnenmilieu. We zijn al sinds 1986 expert op het gebied van binnenmilieu, en onze adviseurs staan graag voor u klaar. Interesse? Vraag dan vrijblijvend een offerte aan via de offertebutton.

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.