Legionella melden: wanneer & hoe?

Een legionella melding is verplicht wanneer u verantwoordelijk bent voor de legionellapreventie van een collectieve drinkwaterinstallatie een normoverschrijding aantreft. Een legionellabesmetting kan namelijk serieuze gevolgen hebben voor de menselijke gezondheid. Maar wanneer moet u een melding van legionella maken, en hoe doet u dit precies? In dit blog van Strooming geven we u een handig overzicht, lees snel verder.

 

Wanneer doet u een legionella melding?

Wordt er bij u tijdens een legionella-monstername een overschrijding van de legionellanorm vastgesteld? Dan bent u verplicht hiervan de eigenaar, directeuren en/of de verantwoordelijke voor de drinkwaterinstallatie op de hoogte te stellen.

De hoeveelheid legionella in het water wordt gemeten in kolonievormende eenheden per liter (kve/l). De norm daarvoor wordt hierbij overschreden vanaf 1000 kve/l. Treft u een hoeveelheid van 1000 kve/l of meer aan in uw leidingen, dan bent u verplicht om hiervan binnen 48 uur een legionella-melding te maken. Ook moeten te tappunten worden gesloten totdat de legionellabesmetting kleiner is dan 100kve/l.

 

Hoe maak u een melding van legionella?

Legionella melden doet u eenvoudig online bij de inspecteur van de Inspectie voor Leefomgeving en Transport, via het digitale meldingsformulier.

 

Legionella-melding gemaakt? Strooming helpt u verder

Na een legionella-melding is het vanzelfsprekend de bedoeling dat uw legionellaprobleem wordt opgelost. Strooming helpt op het gebied van legionellapreventie en overlast. We helpen u graag bij het aanpakken van uw legionella besmetting.

U kunt bij ons terecht voor het opsporen, vaststellen, chemische behandelen en legionella voorkomen. Neem met ons op voor meer informatie over onze snelle, wettelijke en professionele legionella-oplossingen, of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.