Benzinegeur in huis verwijderen

Stankoverlast in huis is nooit prettig, zeker niet als het om een indringende geur zoals benzine gaat. Benzine wordt gemaakt uit aardolie en bevat benzeen, waar ook de naam vandaan komt. Het heeft een scherpe, aardse en indringende geur die niet makkelijk te verwijderen is. Benzine verdampt snel bij verwarming, waardoor de stankoverlast snel erger wordt. Heeft u last van een benzinegeur in huis? Lees dan deze tips van Strooming.

 

Benzinelucht van binnen

Om een benzinelucht in huis op te lossen, is het allereerst belangrijk om te achterhalen waar die vandaan komt. Een aantal mogelijkheden:

 

  • Een lekkende jerrycan in de garage, aanbouw of op een andere plek in/aan huis
  • Lekkage van een stof die qua geur op benzine lijkt, bijvoorbeeld lampenolie
  • Gaslucht/gaslek
  • Grondwater in de kruipruimte
  • Lekkage voertuig in (inpandige) garage

 

Benzinelucht van buiten

Benzinegeur is zo sterk dat het ook regelmatig van buitenaf de woning binnendringt. Bijvoorbeeld via de meterkast als de benedenburen een lekkage hebben. Ook kan de benzinegeur via ramen, naden of kieren uw woning binnendringen, met name als de concentratie in de buitenlucht erg hoog is. Ook is er nog een mogelijkheid via het riool. Bijvoorbeeld zoals in deze onderstaande casus van de Brandweer:

 

“Woensdagavond 13 januari is de Apeldoornse brandweer omstreeks 22:30 uur opgeroepen om een meting te verrichten aan de Rietdekkersdreef.  In een woning bleek een behoorlijke benzinelucht te hangen.

Enige tijd na de eerste melding kwamen er meer meldingen uit dezelfde straat. In totaal belden 5 verschillende mensen 112 over dat er een benzinelucht in huis werd geroken. De dienstdoende Officier van Dienst besloot hierop de meetploeg uit Twello te alarmeren omdat die speciale meetapparatuur hebben. In de buurt werd bij verschillende putten en kolken gemeten. Bij 3 putten en kolken sloegen de meters uit. Ook sloegen de meters van brandweer Twello uit bij een garagebox. Hierop heeft de brandweer de gemeente ingeschakeld. De gemeente is ter plaatse gekomen met een speciale reinigingsvloeistof voor dit soort problemen. In eerste instantie bleek dit een oplossing, tot de brandweer opnieuw ging meten. De meters sloegen opnieuw hoog uit. Er werd besloten een tankwagen met 16.000 liter water op te roepen om het riool door te spoelen. Dit gebeurde omstreeks 00:55 uur.

Wat er precies in het riool heeft gezeten is niet bekend. Vanwege de geur gaat het sterke vermoeden dat het om benzine gaat. Hoe de substantie in het riool terecht gekomen is kan ook niet met zekerheid gezegd worden. Een lozing van de stoffen kan niet worden uitgesloten.”

Kortom: er zijn dus allerlei manieren waarop benzinegeur in huis terecht kan komen. Veel belangrijker zijn de vragen: wat is het gevaar en hoe komt u er weer vanaf?

 

Gevaren van benzinegeur in huis

Een benzinegeur in huis brengt een aantal grote gevaren met zich mee. Allereerst natuurlijk brand en explosie. Benzine is een licht ontvlambare stof die daardoor erg geschikt is als brandstof voor motoren. Bij écht hoge concentraties is benzinevergiftiging ook een risico. Als u een sterke benzinelucht ruikt is het van belang dat u direct via het alarmnummer 112 de brandweer belt.

 

Advies van Strooming

Heeft u ook last van een benzinegeur in huis en heeft u al van alles geprobeerd om dit te verhelpen? Dan is een geuronderzoek door Strooming een goed idee om uw binnenmilieu te laten onderzoeken. Vraag via de offertebutton een vrijblijvende offerte aan.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan