Harde muziek overlast

Boem, boem, boem. En dat de hele nacht door. Ja, harde muziek overlast van uw buurtbewoners is geen pretje. Sterker nog, het is om gek van te worden! Maar wat kunt u doen tegen geluidsoverlast? U leest het in dit blog.

 

Harde muziek overlast kan schadelijk zijn voor uw gezondheid

Even keihard de muziek opzetten kan best lekker zijn. Alles vergeten en ongegeneerd meezingen, heerlijk! Maar harde muziek gaat ook snel richting overlast. Muziek kan namelijk heel storend zijn als het niet uw eigen keuze is. Woont u dichtbij een festivalterrein? Dan weet u waarschijnlijk waar dit over gaat. Een gemiddeld festival staat garant voor 110 decibel. En wist u dat geluid vanaf 80 decibel al schadelijk voor uw gezondheid kan zijn? U kunt klachten krijgen als concentratieproblemen, vermoeidheidsklachten, stress en gehoorschade. Het is dus zaak dat u snel handelt wanneer u regelmatig wordt blootgesteld aan harde muziek overlast.

 

Gelukkig zijn er regels

Ervaart u vaak harde muziek overlast? Gelukkig zijn er regels opgesteld voor de overlast van harde muziek. Zo moeten bedrijven en industrieterreinen zich aan regels houden. In de Wet Geluidhinder staat aangegeven hoeveel lawaai er op een industrieterrein gemaakt mag worden. Denkt u dat dit geluidsniveau wordt overschreven? Laat dan een geluidsmeting uitvoeren door Strooming. Zo weet u zeker of u in uw recht staat en wat de ernst van de geluidsoverlast is. Wordt de harde muziek overlast veroorzaakt door omwonenden? Voor geluidsoverlast door buren bestaan helaas geen landelijke normen en regels. Wel geldt in bijna alle gemeenten een verbod om geluidsoverlast te veroorzaken voor buren en andere omwonenden. Bij overlast van de buren blijft de belangrijkste tip om het gesprek aan te gaan.

 

Zo pakt u de harde muziek overlast zelf aan

Er zijn ook een aantal dingen die u eerst zelf kunt doen aan de geluidsoverlast. Helaas is het sluiten van de ramen en deuren vaak niet genoeg. Bovendien is dit ook slecht voor de ventilatie in uw huis. Wellicht valt er winst te behalen als u kijkt naar de isolatie van uw huis? Zo kan bijvoorbeeld dubbelglas een verschil maken. Op deze manier houdt u het geluid beter buiten de deur.

 

Schakel Strooming in voor hulp

Heeft u alles geprobeerd en schoon genoeg van al het lawaai om u heen? Laat de geluidsoverlast uw woongenot niet langer bederven en schakel hulp in. Strooming kan u helpen met een geluidsmeting. Wij geven u inzicht in de ernst van het probleem. Zo heeft u bewijs van de omvang van het probleem, waardoor u maatregelen kunt nemen. Ook geven wij u handvatten om de oorzaak van het probleem aan te pakken. Meer informatie over de mogelijkheden van een geluidsmeting? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan