Motmuggen in kruipruimte

Wanneer controleerde u voor het laatst de kruipruimte onder uw huis? Te lang geleden waarschijnlijk. Motmuggen gedijen uitstekend in de kruipruimte. In deze blog leest u over motmuggen in kruipruimte en waarom dit hardnekkige ongedierte een ware plaag kan vormen.

Motmuggen in kruipruimte

Bij ongedierteoverlast komt de motmug misschien niet onmiddellijk als eerste plaag naar boven. Ook omdat ze eruit zien als kleine, schattige vliegjes. Ondanks dat ze motmuggen heten steken ze niet. Maar de bijnaam van het beestje, rioolvliegje, doet wel alarmbellen rinkelen. Ze zijn dol op viezigheid. Plasjes stilstaand water, riooldrap, dat soort plekken. Kruipruimtes zijn dus vaak vochtige, donkere holtes onder het huis. Slecht geventileerd, mogelijk lekkend leidingwerk, warm door geïsoleerde muren, ideale omstandigheden voor de motmuggen om zich voort te planten. En dat kunnen ze als geen ander! Een mottenplaag is zo voor elkaar. De vrouwtjes leggen 200 eitjes per dag die al na 2 dagen uitkomen. De larven voeden zich met het vieze drab waarin ze zijn gelegd. Die ook weer snel eitjes leggen. Binnen no time is uw kruipruimte één grote motmuggenfamilie.

Voorkom broedplaatsen in de kruipruimte

De motmug zelf is niet gevaarlijk. Maar het is niet fris om ze in huis te hebben. Aanpakken dus die motmuggen!

Allereerst is het natuurlijk zaak de broedplaatsen van de motmuggen in de kruipruimte te voorkomen. Hoe te werk te gaan?

 

  • Op zoek naar lekkages

 

Kijk of er lekkende waterleidingen of rioolbuizen zijn en plasjes vormen in de kruipruimte. Een handige tip is om plakband op het mogelijke lekkage te doen. De motmuggen zullen de volgende ochtend op het tape geplakt zijn.

 

  • Doorbreken van de eitjes-leg-cyclus

 

Zonder stilstaand water geen eitjes en zonder eitjes geen larven, zonder larven geen motmuggen enzovoort. Laat de loodgieter de lekkage verhelpen indien u zelf onvoldoende handige handjes heeft. Als u overigens merkt dat u serieuze vochtproblemen heeft in de kruipruimte is het verstandig een specialist in te schakelen. Een andere tip is een laagje zand op de kruipruimtevloer leggen, het zand absorbeert eventueel lekkend water.

 

  • Gebruik van bestrijdingsmiddelen

 

Gebruik hiervoor een insectenspray. Het roeit de kolonie waarschijnlijk niet uit, maar vermindert het aantal motmuggen wel drastisch. Past u wel op met bestrijdingsmiddelen? Veel mensen zijn onervaren op dit gebied. Door het inademen van de nevel kunt u giftige stoffen inademen, zeker in een bedompte plek als een kruipruimte waar weinig ventilatie is.

 

Strooming bij motmuggen in kruipruimte

Heeft u last van zwermen vliegjes in uw kruipruimte? Zelf motmuggen in kruipruimte bestrijden is lastig, maar Strooming helpt u graag met een schimmel en vochtonderzoek naar de oorzaak van het probleem. Vraag vrijblijvend een offerte via de offertebutton.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan