Akoestisch onderzoek nieuwbouw

Gaat u binnenkort verhuizen naar een nieuwbouwhuis? Of bent u van plan om binnenkort een nieuwbouwhuis te kopen? Dan is het verstandig om een akoestisch onderzoek te laten uitvoeren. Waarom? Dat leest u in dit blog.

Voorkom geluidshinder

Een nieuwbouwhuis is fantastisch. Alles nieuw, geen gebreken en geen gezeur, zoals lekkages of schimmel. Ideaal. Maar uw huis kan nog zo fantastisch zijn, als u constant geconfronteerd wordt met irritante geluiden, woont u alsnog niet prettig.

Allerlei soorten geluidsoverlast

Geluidsoverlast komt in allerlei vormen en maten. De vijf grootste veroorzakers zijn:

 

  • Autoverkeer
  • Buren
  • Vliegverkeer
  • Treinverkeer
  • Industrie

 

Steeds meer mensen hebben last van geluid. Dat is geen verrassing: we wonen dichter op elkaar, snelwegen liggen in de buurt van woonwijken, vliegvelden breiden uit en huizen komen steeds dichter bij de industrie. De maatregelen die worden getroffen tegen geluidsoverlast werken niet altijd goed genoeg. Daarom is het verstandig om een akoestisch onderzoek uit te laten voeren voordat u een nieuwbouwhuis betrekt. Zo weet u zeker dat u een woning betrekt die geluidsvriendelijk is.

 

Klachten door geluidsoverlast

Geluidsoverlast kan niet alleen uw woongenot bederven, maar kan ook nog eens voor flink wat gezondheidsklachten zorgen. Klachten als hoofdpijn, vermoeidheid, stress, slapeloosheid en gehoorschade komen vaak voor bij mensen die continu geluidsoverlast ervaren.

 

Akoestisch onderzoek

Wilt u weten of uw nieuwbouwwoning geluidsvriendelijk is en of de geluiden rondom uw woning niet de landelijke normen overschrijden? Dat kan door middel van geluidsmetingen en een akoestisch rapport. Ook als wettelijke normen niet worden overschreden, is het goed om een beter beeld te hebben van de mate van overlast. Op die manier kan er gericht naar een oplossing worden gezocht. Kan er bijvoorbeeld nog meer geluid buiten de deur worden gehouden?

 

Akoestisch onderzoek nieuwbouw Strooming

Strooming kan voor u een geluidsmeting uitvoeren. Wij maken gebruik van speciale apparatuur voor de verschillende soorten geluidshinder, zodat we goed het geluid meten. Aan de hand van deze metingen trekken we conclusies betreffende de waardes van het geluid. Dit gaat op basis van de ISO 9612 norm of NEN 5077 en zal schriftelijk aan u gerapporteerd worden met bijbehorend advies. Zo weet u zeker of uw woning geluidsvriendelijk is!

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan