Geluidsoverlast overdag

Geluidsoverlast overdag? Kunt u niet meer buiten lunchen omdat de overburen drie keer per week hun terras schoonspuiten met een loeiende hogedrukspuit, knalt de saxofoon van de buurjongen standaard door uw middagrust heen of woont u in de omgeving van een drukke straat of vliegveld? Uw woongenot wordt fors aangetast als u veel geluidsoverlast heeft. Met alle gevolgen van dien, want geluidsoverlast tast niet alleen uw rust, maar ook uw gezondheid aan. Laat het er dus niet bij zitten en pak dit probleem aan! Met dit blog geeft Strooming u alvast wat tips.

Stress, hoofdpijn en slaapproblemen

Was het maar zo dat geluidsoverlast alleen voor onrust zorgt. Helaas kan aanhoudende overlast tot meer gevolgen leiden. Jaarlijks hebben veel mensen ernstig last van geluid. In welke klachten dit zich uit? Stress, een hoge bloeddruk, hart- en vaatziekten zijn veelgehoorde symptomen. En uit onderzoek is gebleken dat werk- en leerprestaties aangetast worden door geluidsoverlast.

 

Serieuze klachten, dus pak de geluidsoverlast vooral aan, waar dat kan.

Hoeveel mag u horen?

Het punt waarop geluid overgaat van ´op de achtergrond aanwezig´ naar ´overlast´, zal voor iedereen verschillen. Daarom zijn er allerlei wettelijke afspraken gemaakt over hoe hard geluid mag zijn. Zo staat in de Wet milieubeheer hoeveel lawaai er van vliegtuigen, treinen en snelwegen af mag komen en in de Wet geluidhinder staan regels voor industrielawaai.

Natuurlijk is niet alles in regels te vangen. Zo zult u nergens lezen hoeveel lawaai uw buren mogen maken. Wel hanteren bijna alle gemeenten een verbod om geluidsoverlast te veroorzaken.

 

Huis- tuin en keukentips?

Een eerste reactie bij geluidsoverlast is vaak dat de deuren en ramen potdicht blijven. Begrijpelijk, maar niet altijd goed. Op deze manier is er namelijk geen ventilatie meer in huis en ook daar wordt uw woonomgeving niet aangenamer van. Een mogelijke oplossing om ventilatie mogelijk te houden, is het plaatsen van ventilatieroosters.

En heeft u enkel glas in huis? En is het huis recent nog geïsoleerd? Een goede isolatie en dubbel glas kunnen ook een flink verschil maken als het gaat om geluid dat van buiten komt.

 

Praatjes vullen soms wel gaatjes

Wordt de geluidsoverlast bij u veroorzaakt door de buren? Dan kunt u isoleren wat u wilt, maar het zal hoorbaar blijven. U kunt het best toch met hen in gesprek proberen te gaan. Kijk of er afspraken gemaakt kunnen worden over geluidsnormen.

 

Aanhoudende geluidsoverlast

Houdt de geluidsoverlast aan, ondanks de genomen maatregelen? Dan is het zaak dit probleem op een andere manier aan te pakken. Want blijven zitten met geluidsoverlast, tast uw woongenot en gezondheid aan. Strooming helpt u graag!

 

Strooming bij geluidsoverlast

Stap één bij het aanpakken van geluidsoverlast, is inzicht krijgen in de ernst van het probleem. Zodra het probleem duidelijk is, kunt u de mogelijke oplossingen nagaan. Strooming kan u helpen met een geluidsmeting. Wat wij testen met deze meting? We kijken of de geluidsoverlast die u ervaart de wettelijke normen overschrijdt. Belangrijk, want zo weet u of u echt benadeeld wordt. Neem gerust, vrijblijvend, contact op met Strooming om de mogelijkheden te bespreken.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan