De gevolgen van extreem veel vocht in huis

Heeft u last van extreem veel vocht in huis? Dan kan dat voor verschillende problemen zorgen. Bijvoorbeeld schade aan de woning, stankoverlast of insecten. En nog veel erger: schade aan uw gezondheid. Herken daarom de signalen van vochtproblemen, achterhaal de bron en los ze zo snel mogelijk op. In dit blog van Strooming leest u alles wat u moet weten over teveel vocht in huis.

 

Schade aan de woning

Extreem veel vocht in huis zorgt op allerlei manieren voor schade aan uw woning. Een aantal voorbeelden van problemen die we veel tegenkomen tijdens onze vochtonderzoeken in woningen:

 

  • Houtrot
  • Loslatend stucwerk
  • Behang
  • Bruine kringen
  • Witte uitslag
  • Afbrokkelend voegwerk
  • Bolle vloeren

 

Sommige schade is nog wel te herstellen, maar vaak kost dit veel geld. Bijvoorbeeld houtrot in kozijnen of loslatend stucwerk is kostbaar om te laten repareren of opnieuw te laten doen. De schade wordt echt ernstig als die de (houten) fundering van uw woning aantast.

 

Schimmels

Schimmels in huis zijn vaak een van de eerste dingen die u merkt bij vochtproblemen. Het begint vaak met kleine zwarte puntjes, bijvoorbeeld op muren en plafonds van vochtige ruimtes. Maar bij extreem veel vocht in huis kunnen ze al snel uitgroeien in grote, gekleurde en harige plekken. Of zelfs zwammen die uw houtwerk ernstig aantasten.

Gezondheidsproblemen

Teveel vocht in de woning kan voor verschillende gezondheidsproblemen zorgen. Bijvoorbeeld door de bovengenoemde schimmels. Die scheiden sporen af in de binnenlucht en kunnen ziekmakend zijn. Zeker voor mensen met verminderde weerstand. Maar vocht kan ook zorgen voor long- en ademhalingsproblemen en andere klachten.

Stankoverlast

Heeft u last van een bedompte, slootachtige geur in de woning? Ook dat heeft vaak te maken met vocht. Als er constant extreem veel vocht in het binnenmilieu hangt, ontstaan condens, schimmel en allerlei dingen die voor stankoverlast zorgen. Ongedierte verblijft graag ook graag in een vochtig en broeierig huis en zorgen op hun beurt ook weer voor stankoverlast.

 

Insecten

Op insecten in huis zitten de meeste mensen ook niet te wachten. Toch is dit wel het gevolg van veel vocht. Insecten verblijven namelijk graag op donkere en vochtige plekken. Dus bij een hoge luchtvochtigheid is de kans op een plaag van pissebedden of zilvervisjes vele malen groter. Niet gevaarlijk, wel vervelend en onhygiënisch.

 

Vochtproblemen in huis oplossen

Kortom: een vochtig huis is ongezond en kan op allerlei manieren voor schade zorgen. Van schimmels en zwammen tot rottingsprocessen en ongedierte. Allemaal dingen die u echt niet wilt.

 

Neem contact op met Strooming

Heeft u last van veel vocht in huis, maar weet u niet wat de oorzaak is? Dan doen de experts van Strooming graag onderzoek voor u. Met onze uitgebreide onderzoeksapparatuur- en methodes achterhalen we snel de bron van het vochtprobleem en krijgt u direct tips voor de beste en voordeligste oplossingen. Neem gerust contact met ons op voor advies op maat.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.