De geur van een dode muis in huis

Voor veel mensen is het een ware ramp… muizen in huis. Of nog erger: een dode muis in huis. Want levend kan het beestje al voor een zure stankoverlast zorgen, dood is dit vaak nog een stuk erger. Lees in deze blog van Strooming want u kunt doen tegen de stankoverlast van muizen. Van het voorkomen van muizen tot het ventileren van ruimtes en het openbreken van muren

Muizen in huis

De meeste muizensoorten in Nederland verblijven in de natuur in holletjes. Maar er is ook een muizensoort die liever binnenshuis leeft. De huismuis. Huismuizen bouwen hun nesten het liefst tussen spouwmuren, in isolatiemateriaal en tussen plafonds. En kunnen zorgen voor een enorme stankoverlast in de woning.

 

geur van een dode muis

Geur van muizen

Muizen kunnen voor verschillende manieren van stankoverlast zorgen.Urine van muizen heeft een sterke, indringende geur die snel in meubels, tapijten of vloeren trekt. De onaangename geur is vaak vooral te ruiken in afgesloten ruimtes zoals in kasten, op een afgesloten zolder of in de kelder. De geur wordt veroorzaakt door muizen-urine, die de beestjes gebruiken om een territorium af te bakenen en ter oriëntatie. Muizen lopen vaak dezelfde routes door een woning. Bij deze urinelucht geldt: hoe sterker de stank, hoe dichter bij de bron.

 

Geur dode muis

De geur van een dode muis in het binnenmilieu van een woning is minstens zo overweldigend als de hierboven beschreven urinelucht. Er ontstaat een kadavergeur; vergelijkbaar met de geur van rottend vlees. De intense geur ruikt u wanneer er ergens onder de vloer, op het plafond of tussen de vloeren een dode muis ligt. Deze geur houdt meestal zo’n twee tot drie weken aan, tot dat het lijkt in zijn geheel ontbonden is.

Heeft u veel last van de geur van een dode muis in huis? Dan zijn er een aantal dingen die u kunt doen.

 

  1. Optie één: Ga op zoek naar de dode muis en ruim die op. Als de geur het sterkst is bij een wandcontactdoos, is het goed mogelijk dat de muis tussen de muren ligt. Vaak komt u met uw eigen neus al dicht bij de bron van de stankoverlast.
  2. Optie twee: wacht af totdat de muis ontbonden is en beperk de stank tot een minimum. Met goede ventilatie kunt u veel geurtjes verhelpen. Ook een lage luchtvochtigheid in de woning zorgt voor een snellere afbraak van het dode dier.

 

Strooming helpt

Heeft u ook last van een onverklaarbare geur? En lukt het u zelf niet om dit op te lossen? Neem dan contact op met Strooming. Met onze geavanceerde meetapparatuur stellen wij de oorzaak van stankoverlast vast. Vervolgens krijgt u advies over een oplossing voor de muizengeur in uw huis.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.