Geur spitsmuizen

Het beestje doet u fysiek helemaal geen kwaad. Maar de geur van spitsmuizen zorgt wel voor overlast. Wilt u de geur van spitsmuizen herkennen en bestrijden? Lees dan snel verder.

Wat zijn spitsmuizen?

De spitsmuizen zijn snelle, beweeglijke diertjes die zowel overdag als ‘s nachts actief zijn. Ze maken een tjilpend of fluitend geluid, daar herkent u ze ook aan. Ze zijn zes tot negen centimeter lang en hebben een spitsvormige kop met een ver uitstekende snuit. Ze voeden zich voornamelijk met ongewervelde dieren zoals wormen, slakken, spinnen en jonge muizen. Met name in de winter wordt de spitsmuis binnenshuis aangetroffen omdat deze dan in winterslaap is.

Hoe herkent u de geur

Heeft u overlast van spitsmuizen dan is dit absoluut te ruiken. De geur die spitsmuizen verspreiden, is heel kenmerkend. De muskusklieren van deze muis is hier verantwoordelijk voor. De muskusgeur wordt omschreven als een heel penetrante en kruidige geur. De geur van spitsmuizen wordt veel vergeleken met de geur van wiet of Spaans kruid.

 

Urine en uitwerpselen

Naast de geur die de muskusklieren van de spitsmuis afgeeft ontstaat er ook een andere geur door de urine en uitwerpselen die ze achterlaten. Keutels vallen al snel op, maar met name de urine wordt vaak over het hoofd gezien. De urine veroorzaakt na verloop van tijd een sterke, muffe en zure geur.

 

De gezondheidsrisico’s van spitsmuizen in huis

Muizen in uw woning kunnen voor verschillende gezondheidsrisico’s zorgen. Dit omdat muizen verschillende ziektes op mensen kunnen overdragen. Door aanraking, maar ook door inademing van vervuilde lucht of het eten van besmet voedsel. Muizen kunnen in sommige gevallen ook ziektes overdragen zoals: salmonellose, leptospirose, de ziekte van Weil en het hantavirus.

 

Geur spitsmuizen verwijderen Strooming helpt!

Geur spitsmuizen bestrijden? Strooming helpt u graag hierbij. Met een geuronderzoek kijken wij of de stank een gevaar voor de gezondheid is, welke geurcomponenten er zijn en waar de bron van de geur zich bevindt. Waarop wij gepast advies geven. Heeft u interesse? Vraag dan via de offerte button de vrijblijvende offerte aan.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.