Spitsmuizen Geur: Herkennen en Aanpakken

Spitsmuizen zijn onschadelijke wezentjes, maar hun geur kan zorgen voor behoorlijke overlast. Wilt u weten hoe u deze geur kunt identificeren en effectief kunt bestrijden? Lees verder voor meer informatie.

Wat Zijn Spitsmuizen?

Spitsmuizen zijn kleine, beweeglijke dieren die zowel overdag als ’s nachts actief zijn. Ze staan bekend om hun tjilpende of fluitende geluiden en hebben een kenmerkende spits toelopende kop met een uitstekende snuit. Deze dieren met een lengte van zes tot negen centimeter voeden zich hoofdzakelijk met ongewervelde dieren, zoals wormen, slakken, spinnen en jonge muizen. Vooral in de winter worden spitsmuizen vaak in huis aangetroffen omdat ze dan in winterslaap zijn.

Hoe Herkent U de Geur van Spitsmuizen?

De typische geur die spitsmuizen verspreiden, wordt veroorzaakt door hun muskusklieren. Deze geur wordt vaak beschreven als doordringend en kruidig en kan soms doen denken aan de geur van wiet of Spaanse kruiden.

 

Urine en Uitwerpselen

Naast de geur van de muskusklieren kan ook de geur van urine en uitwerpselen bijdragen aan de overlast. Urine zorgt na verloop van tijd voor een sterke, muffe en zure geur.

 

Gezondheidsrisico’s van Spitsmuizen in Huis

Muizen in huis brengen diverse gezondheidsrisico’s met zich mee, omdat ze ziektes kunnen overdragen aan mensen. Dit kan gebeuren door contact, inademing van vervuilde lucht of consumptie van besmet voedsel. Mogelijke door muizen overgedragen ziektes zijn onder andere salmonellose, leptospirose, de ziekte van Weil en het hantavirus.

 

Last van vervelende geuren in huis? Strooming helpt!

Heeft u te maken met hinderlijke geuren in uw woning en wilt u graag weten welke geur het betreft, of deze geur mogelijk risico’s voor uw gezondheid met zich meebrengt, en wat u kunt doen om dit probleem op te lossen? Strooming staat voor u klaar!

 

Wij kunnen u helpen om de aard van de geur vast te stellen en te beoordelen of deze geur schadelijk kan zijn voor uw gezondheid. Daarnaast voorzien we u van deskundig advies over mogelijke stappen om het geurprobleem effectief aan te pakken en op te lossen.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.