Geur uit behang

Verschijnen er op uw mooie muur ineens donkere plekken en komt er een muffe geur uit het behang? Dan kan schimmel de boosdoener zijn. Schimmels zijn niet alleen onhygiënisch en lelijk om te zien maar ook schadelijk voor de gezondheid.

Oorzaak geur uit behang

Roken in huis, avondjes gourmetten of een kat die zijn geur verspreid door binnenshuis tegen de muur te sproeien… Het is allemaal niet erg bevorderlijk voor uw behang. De geur kan in het behang trekken en op die manier voor stankoverlast zorgen. Maar het probleem kan ook verborgen zitten achter het behang. Zo kan behanglijm bijvoorbeeld formaldehyde of organisch afval bevatten, die een bron van voedsel voor schimmelgroei is. Ook (optrekkend) vocht in muren kan de oorzaak zijn van stinkend behang.

Geur uit behang

Geur uit behang schadelijk?

Geur uit het behang is op zichzelf niet schadelijk. Maar is er sprake van een muffe geur uit het behang door schimmelvorming brengt dit wel degelijk gezondheidsrisico’s met zich mee. Schimmels zijn niet alleen lelijk om te zien, maar inademen of aanraken ervan kan leiden tot allerlei allergische reacties, zoals rode ogen, huiduitslag of zelfs luchtweginfecties. Daarnaast kan de stank in huis het woongenot behoorlijk bederven. Niet iets om te negeren dus.

 

Geur uit behang oplossen

Om geur uit het behang te krijgen is alleen de lucht verfrissen en het goed ventileren van het huis niet voldoende. Vaak moet het behang in zijn geheel verwijderd worden. Blijft de geur na het weghalen van het behang nog steeds hangen dan is het probleem mogelijk toch groter dan alleen het stinkende behang. Er zou weleens sprake kunnen zijn van een ernstig schimmelprobleem in en op uw muur.

 

Oorzaak achterhalen

Is er sprake van schimmel op de muren dan is het belangrijk om snel te achterhalen waar dit vochtprobleem vandaan komt en waarom de muren vochtig zijn. U kunt schimmel herkennen aan lelijke donkere plekken op uw muren. Zodra u de oorzaak van dit probleem achterhaald heeft is het zaak dit ook direct op te lossen. Misschien heeft u last van lekkage in huis, ventileert u te weinig of is de woning niet goed geïsoleerd?

 

Binnenmilieu-onderzoek bij geur uit behang

Lukt het zelf niet om de oorzaak van de geur te achterhalen? Twijfelt u of er ernstige schimmelproblemen in huis zijn en of u gezondheidsrisico’s loopt? Strooming kan met een binnenmilieu-onderzoek helpen bij het opsporen en aanpakken van dit probleem. Bij aanhoudende geurproblemen, raden we een ozonbehandeling aan. Dat is een grondige aanpak om de lucht in huis te steriliseren. Zo bent u gegarandeerd van de overlast af. Onze experts hebben jarenlange ervaring en helpen u graag.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.