Moe door slechte ventilatie  

Moe door slechte ventilatie, het kan. Het is een van de symptomen van het sick building syndroom. Dit syndroom is dan weer een gevolg van een slechte luchtkwaliteit in een gebouw, door slechte ventilatie. Lees snel meer over de gevolgen van slechte ventilatie.

 

Meer dan alleen moe door slechte ventilatie

Wist u dat een slecht binnenklimaat een bedrijf een productieverlies van 3.600 euro per werknemer per jaar kan opleveren? Dit blijkt uit een onderzoek van het TNO. Een slechte ventilatie kan namelijk bepaalde lichamelijke klachten veroorzaken. U zou het misschien niet verwachten, maar concentratiestoornissen en vermoeidheid kunnen door een slechte ventilatie ontstaan. Ook hoofdpijn, lusteloosheid, allergieën, verkoudheid en astma zijn veel voorkomende klachten.

 

Ventileer uw huis beter

Heeft u ventilatieroosters in huis? Laat deze gewoon altijd openstaan, zo zorgt u voor een continue frisse lucht in huis. Maar alleen een ventilatierooster is niet genoeg, zet ook regelmatig een (klein) raam open om uw huis goed door te luchten, zeker wanneer u aan het koken bent of net gedoucht hebt. En heeft u kamerplanten in huis? Zo niet, zet er dan snel eentje in uw huis- of slaapkamer. Deze planten nemen namelijk CO2 en schadelijke deeltjes uit de lucht op. Overigens bestaat er ook nog iets als mechanische ventilatie. Een degelijk ventilatiesysteem voorkomt ook dat u moe wordt door slechte ventilatie.

 

Moe door slechte ventilatie? Laat de luchtkwaliteit eens meten

Bent u moe door slechte ventilatie? Af en toe de luchtkwaliteit binnenshuis meten of laten meten kan sowieso geen kwaad. Strooming helpt u hierbij door middel van een binnenmilieu onderzoek. Tijdens het binnenmilieu onderzoek bij u thuis, wordt een luchtmeting verricht en worden monsters genomen. Hierdoor weet u precies welke schadelijke stoffen er eventueel in uw huis aanwezig zijn en welke gezondheidsrisico’s u daardoor eventueel loopt. Ook geven wij u tips over hoe u beter kunt ventileren. Voor meer informatie, neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.