Schimmel plafond slaapkamer

Niets heerlijkers dan na een lange dag het bed opzoeken. Maar dan moet de slaapkamer wel ontspannend zijn. Dat ontspannen komt in gevaar als u lelijke plekken op het plafond ziet. Heeft u lelijke plekken op uw slaapkamerplafond? Kijk dan goed of het schimmel is. Schimmel kan namelijk overal ontstaan waar een vochtprobleem is. Dus ook op de slaapkamer. Wilt u af van de schimmel op het slaapkamerplafond? Lees dan dit Strooming blog vol tips.

 

De schimmel op uw plafond slaapt niet

Waar u lekker wilt slapen, doet schimmel in de slaapkamer dat helaas niet. Schimmel verspreidt zich door de lucht. Op die manier kan een schimmelplek snel groter worden, maar het kan dus ook overwaaien naar een andere muur waardoor u nog meer ontsierende plekken krijgt. Schimmel is overal in huis aanwezig, maar komt tot leven zodra de omgeving vochtig is. Schimmel op het plafond of schimmel op de muur in de slaapkamer is een teken dat er iets niet goed zit. Vocht in de slaapkamer kan drie oorzaken hebben: een slechte ventilatie, een probleem met de buitengevel waardoor ook de binnenmuren nat worden of een probleem met omhoogtrekkend vocht.

 

Schimmelsporen in uw slaapkamer inademen

Het is niet fijn om wakker te worden en direct een lelijke schimmelvlek op het plafond te zien. Helaas is schimmel nog wel meer dan ontsierend. Schimmel in de slaapkamer kan ook een gevaar voor de gezondheid zijn. Het hoogste risico lopen kleine kinderen en mensen die al gezondheidsklachten hebben. Maar ook bij gezonde mensen, zonder allergie, kunnen schimmels ontstekingen en infecties veroorzaken. Onze neuzen en longen zijn erg goed in het weren van schimmelsporen, maar als het probleem in huis groter wordt en er meer schimmel is, wordt het ingewikkeld. Daarom is het zaak om schimmel te voorkomen, zeker in de slaapkamer.

 

Een schimmelvrij plafond

Droomt u van een schimmelvrij plafond? Zorg dan dat die droom uitkomt en ga aan de slag om de schimmel verwijderen uit het plafond. Allereerst wat tips om schimmel te voorkomen en verspreiding tegen te gaan.

 

  • Pak het vochtprobleem aan. Dat doet u onder meer door de slaapkamer goed te luchten. Lukt dat niet? Overweeg dat een elektrisch ventilatiesysteem. Vocht in de slaapkamer is geen uitzondering, er ontstaat snel een probleem. We ademen vochtige lucht uit en we transpireren. Dit vocht komt als condens op ramen, muren en plafonds. Door ervoor te zorgen dat dit vocht weg kan, krijgt schimmel in de slaapkamer geen kans.
  • Zorg voor een goede buitengevel en isoleer de kamer. Bijvoorbeeld door een isolatielaag in de muur aan te brengen (de muur injecteren).

 

Om de bestaande schimmel op het plafond te verwijderen of om schimmel te verwijderen op een muur in de slaapkamer, kunt u een oplossing maken van soda. Maak de plek vervolgens schoon met een vochtige doek of spons. Er zijn ook diverse antischimmelmiddelen in de omloop. In de regel zijn die behoorlijk effectief. Ze kunnen tegelijkertijd ook agressief zijn, dus extra belangrijk om tijdens het gebruik van deze producten goed te ventileren.

 

Strooming bij het oplossen van schimmel op het plafond van uw slaapkamer

Blijft u last houden van schimmel op het plafond van de slaapkamer? Dan helpen we u graag met een onderzoek naar het binnenmilieu in uw woning. Hiermee testen we onder meer de luchtvochtigheid en de luchtkwaliteit. We kijken waar de oorzaken voor de schimmelvorming op de slaapkamer liggen, of er mogelijke gezondheidsrisico’s zijn en we helpen u een oplossing te vinden. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.