Schimmel op de kozijnen

Hoe storend; mooie witte kozijnen en dan plots een ontsierende donkere schimmelvlek. Helaas kan schimmel overal ontstaan waar vocht is. Daarmee zijn ook kozijnen een gevoelige plek. En dat is jammer, want ramen en kozijnen zijn toch het visitekaartje van uw woning en een schimmelvlek breidt zich snel uit naar de rest van het kozijn. Wilt u een eind maken aan de schimmel op het kozijn? Lees dan vooral dit blog, want Strooming geeft u graag alvast wat advies.

Beslagen ruiten

We kunnen u geruststellen: Schimmel op het kozijn ontstaat niet door achterstallig schoonmaakwerk. Schimmel ontstaat als gevolg van een vochtprobleem. Dan denkt u wellicht snel aan de badkamer, een kruipruimte of een slecht geïsoleerde zolderruimte. Allemaal waar, dat zijn ruimtes die gevoelig zijn voor schimmel. Maar kijkt u ook eens goed naar uw ramen. Heeft u dubbel glas, is er goed geïsoleerd, zijn er nergens kieren? Of zijn de ruiten met regelmaat ook beslagen aan de binnenkant, is er condensvorming? Staan er veel planten voor het raam die met regelmaat water krijgen dat dan deels ook op de kozijnen belandt? Dat duidt allemaal op vocht. En vocht is de voedingsbodem voor schimmel.

De gevaren van schimmel

Uw kozijnen zien er niet fraai uit als ze eenmaal in de ban zijn van schimmel. Dat is op zich al een gegronde reden om het aan te pakken. Maar veel meer nog dan dat, is het belangrijk te weten dat schimmel een gevaar voor de gezondheid kan vormen. Met name bij kleine kinderen en mensen met een allergie en/of luchtwegproblemen kunnen klachten ontstaan. De schimmel verspreidt sporen, die wij dan weer inademen. Onze neus en longen zijn zo ontworpen dat ze daar wel tegen kunnen, maar tegen een overvloed aan sporen zijn ze niet bestand. Worden ze daaraan blootgesteld dan kunnen er bijvoorbeeld infecties en ontstekingen ontstaan.

 

Keurige kozijnen

Heeft u last van schimmel op de kozijnen en wilt u daarvan af? Dan is het zaak de oorzaak van het probleem weg te nemen. Zijn er tochtgaten of kieren? Dicht die dan zo snel mogelijk. En zorg voor ventilatie. Veel vochtproblemen ontstaan als gevolg van een gebrek aan frisse lucht. Is ventilatie een probleem in uw woning? Overweeg dan elektrische ventilatie. Dubbel glas, een betere isolatie, kan het schimmelprobleem ook tegengaan.   De aanpak van de schimmel is ook afhankelijk van de ruimte waarin het probleem zich voordoet. Gaat het om de kozijnen in de keuken? Probeer dan vocht en condens in de keuken tegen te gaan. Nog een laatste tip: laat de temperatuur in de ruimte met de schimmel niet te ver dalen, schimmel houdt niet zo van warmte.   De al aanwezige schimmel van de kozijnen krijgen, is niet eenvoudig. U kunt proberen houtwerk of kitranden met een soda-oplossing schoon te krijgen en gebruik daarvoor een vochtige doek of spons. Met een droge doek komen er namelijk meer schadelijke schimmelsporen vrij.

 

Strooming bij schimmel

Blijft de schimmel in huis terugkomen op de kozijnen? Dan is het tijd voor een grondige aanpak! Het is belangrijk duidelijk zicht te krijgen op de oorzaak van de schimmel. Als u daar meer over weet, kan het probleem goed worden aangepakt. Strooming helpt u graag met een onderzoek naar het binnenmilieu. Hiermee achterhalen we de oorzaken, brengen we gezondheidsproblemen in kaart en reiken we u de oplossing aan. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.