Vieze geur uit afvoer verwijderen? 8 tips!

Een verstopping in je afvoer kan niet alleen voor ongemak zorgen, maar ook leiden tot onaangename geuren. Gelukkig zijn er verschillende stappen die je kunt nemen om vervelende geurproblemen en verstoppingen te voorkomen. Als deze preventieve maatregelen niet het gewenste resultaat opleveren, staat het team van Strooming klaar om een professioneel geuronderzoek uit te voeren om de oorzaak van de geur vast te stellen.

Voorkomen van onaangename geuren en verstoppingen:

  • Regelmatig onderhoud: Voorkomen is beter dan genezen, en dat geldt zeker voor geurproblemen uit afvoeren. Gebruik afvoerzeefjes om grote deeltjes op te vangen en spoel je afvoeren regelmatig door met heet water en een mengsel van baking soda en azijn om opgehoopt vuil te verminderen.
  • Gebruik natuurlijke luchtverfrissers: Masker vieze geuren niet met chemische luchtverfrissers, maar gebruik natuurlijke alternatieven zoals zuiveringszout, gemalen koffie of essentiële oliën om een aangename atmosfeer te creëren.
  • Preventieve maatregelen: Na het oplossen van geurproblemen is preventie essentieel. Giet regelmatig heet water door de afvoeren om opgehoopt vuil weg te spoelen en gebruik een keer per maand een enzymatische afvoerreiniger om vet- en voedselresten af te breken.

 

Verhelpen van onaangename geuren en verstoppingen:

  • Identificeer de oorzaak: Bij het aanpakken van vieze geuren uit afvoeren is het essentieel om de oorzaak te identificeren. Deze geuren kunnen ontstaan door opgehoopte vetresten, voedseldeeltjes, haar en zeepresten die zich in de leidingen ophopen.
  • Gebruik een plopper of ontstopper: Een van de meest directe manieren om een verstopping te verhelpen, is door een plopper of ontstopper te gebruiken. Plaats de zuignap over de afvoer en pomp enkele keren krachtig om de druk op te bouwen en de verstopping los te maken.
  • Baking Soda en azijn methode: Deze milieuvriendelijke methode kan helpen om opgehoopte resten te verwijderen. Giet eerst een kopje baking soda in de afvoer, gevolgd door een kopje azijn. Laat het mengsel bruisen en werken gedurende ongeveer 30 minuten en spoel vervolgens door met heet water.
  • Haakje of draad: Soms kunnen kleine verstoppingen worden veroorzaakt door ophopingen van haar of ander vuil. Gebruik een haakje of buigbare draad om voorzichtig in de afvoer te vissen en de verstopping te verwijderen.
  • Ontstoppingsmiddelen: Als de verstopping hardnekkig is, kun je overwegen om een commercieel ontstoppingsmiddel te gebruiken. Volg nauwkeurig de instructies op de verpakking en zorg voor voldoende ventilatie tijdens het gebruik.

 

Als je echter alle mogelijke preventieve stappen hebt ondernomen en nog steeds problemen ervaart, staan de specialisten van Strooming klaar om je te helpen bij het oplossen van geurproblemen met een grondig geuronderzoek. Hun professionele aanpak en geavanceerde technieken kunnen de bron van de geur vaststellen en doelgerichte oplossingen bieden, zodat je weer kunt genieten van een frisse en aangename leefomgeving in huis.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.