Wietlucht in huis

U herkent de geur van wiet in uw huis. De geur is vrij penetrant en heel specifiek. Wat als u opeens een wietgeur in uw eigen woning ruikt, terwijl niemand heeft gerookt en u geen directe buren heeft? De meeste mensen herkennen een wietlucht en leggen dan direct een verband met het roken van de koppen van een cannabis plant maar er kan ook iets anders aan de hand zijn.

Het komt voor dat de wietlucht helemaal niet is ontstaan door gebruik van drugs. Een aantal mogelijke oorzaken van een wietgeur in uw woning:

 

  • Sigaretten/joint rokende buren
  • Muurverf
  • Vocht- en schimmelproblemen
  • Een wietplantage in de buurt
  • Spaans kruid
  • Ongedierte
  • Geurkaarsen of wierook
  • Chemische stoffen en reinigingsmaterialen
  • Bomen, struiken of (wiet)planten in de omgeving

Kan het schadelijk zijn?

 Of een wietlucht in huis schadelijk is, is niet zomaar te zeggen. Zoals u heeft gelezen, kan een wietgeur verschillende oorzaken hebben. Gaat het om een boom die de wietlucht verspreidt, dan zal dit uiteraard geen schadelijke gevolgen hebben voor uw gezondheid. Gaat het wel om de echte geur van deze drugs? Hoe groot de schade voor uw gezondheid is, hangt natuurlijk af van de concentratie wiet die u heeft ingeademd.  Om te bepalen of de wietlucht in uw woning schadelijk is, kunt u ons het beste inschakelen om te achterhalen wat de oorzaak van deze luchtvervuiling is.

Hoe krijgt u de wietlucht in huis weg?

Doordat er meerdere oorzaken kunnen zijn, zijn er ook meerdere oplossingen. Dus eerst moet vastgesteld worden welke van de bovenstaande oorzaken het betreft daarna kunnen wij een passend advies geven over de oplossing voor dit probleem. Een wietlucht is erg indringend en de meeste mensen vinden het geen prettige geur. Logisch als u dit zo snel mogelijk uit uw woning wilt hebben. We raden u aan eerst de woning 24 uur lang goed te ventileren. Lucht de woning goed door om de intensiteit van de wietgeur te verminderen of uiteindelijk te laten verdwijnen. Als dit niet helpt, kunt u ons inschakelen.  Wilt u een goed passend advies? Vraag een vrijblijvende offerte aan via de groene button. U kunt binnen 24 uur een reactie van ons verwachten.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.