Geluidsisolatie in Gebouwen: NEN5077 en Bouwbesluit

Geluidsisolatie is cruciaal voor een prettige leefomgeving in gebouwen. In Nederland spelen de NEN5077-norm en het Bouwbesluit een belangrijke rol bij het waarborgen van geluidsisolatie. Hier bekijken we kort wat deze normen inhouden en waarom Strooming van belang is voor NEN5077-metingen.

NEN5077 in het kort

NEN5077 is een Nederlandse norm die specifieke eisen stelt voor geluidsisolatie in gebouwen. Het focust op lucht- en contactgeluid om geluidsoverlast te verminderen en een comfortabele leefomgeving te creëren.

 

Bouwbesluit en Geluidsisolatie

Het Bouwbesluit is de Nederlandse regelgeving voor bouwvoorschriften, gericht op veilige, gezonde, bruikbare, energiezuinige en milieuvriendelijke gebouwen. Het stelt eisen aan geluidsisolatie om geluidsoverdracht te beperken.

 

Maximale Geluidsniveaus volgens NEN5077 en Bouwbesluit

Zowel NEN5077 als het Bouwbesluit stellen maximale geluidsniveaus vast voor verschillende ruimtes in een gebouw, afhankelijk van de functie.

 

Soorten Geluid en Isolatie

De normen behandelen verschillende geluidstypes, zoals installatiegeluid, luchtgeluid en contactgeluid, en stellen eisen aan geluidsisolatie.

 

Hulp nodig?

Wij voeren metingen uit om te garanderen dat woningen voldoen aan de normen van NEN5077 en het Bouwbesluit. Onze rol is cruciaal bij het waarborgen van aanvaardbare geluidsniveaus en het minimaliseren van geluidsoverlast.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.