Overlast dieren buren

Ervaart u overlast door de dieren van uw buren? Een constant jankende hond of een kat die voortdurend in uw tuin poept kan voor behoorlijk wat ergernis zorgen. Het kan zelfs zo vervelend zijn, dat het uw woongenot bederft. En dat laatste mag nooit gebeuren! Lees in dit blog wat u bij overlast dieren buren moet doen.

Geluidsoverlast dieren buren

Blaffende honden zijn zwaar irritant, al helemaal als het niet uw eigen honden zijn. Natuurlijk is het niet erg als de hond van uw buren af en toe eens blaft. Volgens de wet moet iedereen een zekere mate van geluid afkomstig van huisdieren van de buren tolereren. Maar het moet uiteraard niet lijken alsof u een hondenkennel naast uw huis heeft. Als het blaffen dag en nacht doorgaat en de overlast onredelijke niveaus bereikt, is het verstandig dit probleem aan te pakken. Ga praten met uw buren en probeer samen met hen tot een oplossing te komen. Werkt dit niet? Dan is het verstandig om een geluidsmeting uit te laten voeren. Zo kunt u aantonen dat u een ernstige overlast van de dieren van uw buren ervaart.

overlast blaffende honden

Stankoverlast dieren buren

De dieren van uw buren kunnen uiteraard ook voor stankoverlast zorgen. Bijvoorbeeld als de poes van uw buren constant in uw tuin poept. Of dat het konijnenhok van uw buren zo stinkt, dat u het in uw tuin nog ruikt. Zeker wanneer u zelf geen huisdieren hebt, is dit erg vervelend. U doet er alles aan om de lucht uit uw huis te houden, maar niets lijkt te lukken. Laat dan snel een geuronderzoek door Strooming uitvoeren. Zo krijgt u inzicht in de ernst van de stankoverlast van uw buren. Ook weet u door middel van een geuronderzoek of u mogelijke gezondheidsrisico’s loopt.

Gezondheidsproblemen door overlast dieren buren

Overlast door de dieren van uw buren kan risico’s voor de gezondheid met zich meebrengen. Denk bijvoorbeeld aan klachten zoals slaapverstoring, stress, hoofdpijn en hart- en vaatziekten. Ook het dichthouden van ramen en deuren, om bijvoorbeeld het lawaai of de geur buiten te houden, heeft gevolgen: het ontbreekt dan aan goede ventilatie. Verder blijkt uit onderzoek dat mensen die zelf actie ondernemen tegen geur-of geluidsoverlast minder gezondheidsproblemen ervaren dan degenen die dit niet doen. Het is dus van groot belang iets aan de overlast te doen.

 

Strooming helpt

Wanneer u alles heeft geprobeerd, maar nog steeds niet tot een oplossing bent gekomen kan Strooming voor u een geluidsmeting uitvoeren. Dit geeft zekerheid over de mate van overlast en hoe deze aangepakt kan worden. Wordt uw woongenot belemmerd of ervaart u gezondheidsklachten door de overlast van de dieren van uw buren? Neem dan vooral contact met ons op voor vrijblijvend advies.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan