Contactgeluid trap

Heeft u vaak last van contactgeluid van de trap? Het is een veel voorkomend probleem. Zeker vervelend als de trap van uw bovenbuurman boven uw slaapkamer zit. Geluidsoverlast door traplopen kan uw woongenot op een negatieve manier beïnvloeden. Met name wanneer die trap een harde vloerafwerking heeft, komt het probleem van geluidshinder door contactgeluid van een trap nogal eens voor. Met dit blog geeft Strooming u tips om contactgeluid van de trap te reduceren en advies over het laten meten van contactgeluid.

Dit is contactgeluid

Contactgeluid is wat u hoort als een persoon tegen een muur of grond beweegt, bijvoorbeeld een buurman of buurvrouw die door zijn of haar woning loopt. Contact geluid kan erg aanwezig zijn en daardoor uw woonplezier behoorlijk bederven. Wist u dat contactgeluid op de tweede plek staat in de top 5 van erg hinderlijke buurgeluiden? Een serieus probleem dus.

Behoort traploopgeluid tot geluidsoverlast?

Vraagt u zich af of contactgeluid van een trap tot geluidsoverlast behoort? Dat kan zeker. Geluidsoverlast komt in allerlei vormen en maten voor. Contactgeluid wordt veroorzaakt door buren. De 5 grootste veroorzakers van geluidsoverlast zijn:

 

  • Autoverkeer
  • Buren
  • Vliegverkeer
  • Treinverkeer
  • Industrie

 

Steeds meer mensen hebben last van contactgeluiden. Dat is geen verrassing: we wonen dichter op elkaar. Toch is leven met herrie soms lastig. Neem daarom maatregelen tegen contactgeluid. Een goed geïsoleerde vloer kan het verschil maken tussen prettig wonen en u mateloos ergeren met soms zelfs heftige ruzies met uw buren als gevolg.

 

Maatregelen tegen contactgeluid trap

Er zijn een aantal maatregelen die u kunt nemen tegen het contactgeluid. Het meest efficiënt is contactgeluid aan te pakken bij de bron. Zo kunt u als isolatiemaatregel tussen vloer en plafond kiezen uit een aantal opties voor een goede demping van het geluid:

 

  • De vloer en het plafond ontkoppelen (grote verbouwing)
  • Glaswol/steenwol of PS isolatie aanbrengen tussen vloer en plafond
  • Isolatieplaten als ondervloer
  • Vlokkenisolatie
  • Isolatiefolie

 

Laat het contactgeluid meten door Strooming

Wordt u in uw dagelijks leven gestoord door contactgeluid van een trap en wilt u daar iets aan doen? Strooming helpt u graag. Contactgeluid is een serieuze klacht die we samen met u aan kunnen pakken door de overlast in kaart te brengen. Wilt u weten of de geluidsoverlast die u ervaart de landelijke normen overschrijdt? Dat kan. Wij gaan het contactgeluid meten voor u. Vervolgens gaan we een akoestisch rapport opstellen. Ook als wettelijke normen niet worden overschreden, is het goed om een beter beeld te hebben van de mate van overlast. Op die manier kan er gericht naar een oplossing worden gezocht. Wilt u meer informatie over contactgeluid meten? Neem vrijblijvend contact met ons op en u krijgt advies op maat.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan