Contactgeluid meten

Geluidsoverlast door contactgeluid buren of naaste buren kan uw woongenot op een negatieve manier beïnvloeden. Met name wanneer een harde vloerafwerking wordt toegepast komt het probleem van geluidshinder door contactgeluiden nogal eens voor. Met deze blog geeft Strooming u tips om contactgeluid te reduceren en advies over contactgeluid meten.

Wat is contactgeluid?

Contactgeluid is het geluid wat u hoort als bijvoorbeeld uw buurman of buurvrouw door zijn of haar woning loopt. Contactgeluid is geen pretje en kan uw woonplezier op den duur behoorlijk bederven. In de top 5 van erg hinderlijk buurgeluiden staat contactgeluid dan ook op 2e plaats.

Behoort contactgeluid buren tot geluidsoverlast?

Vraagt u zich af of contactgeluid tot geluidsoverlast behoort? Zeker. Geluidsoverlast komt in allerlei vormen en maten voor. Contactgeluid wordt veroorzaakt door buren. De 5 grootste veroorzakers van deze geluidsoverlast zijn:

 

  • Auto/vrachtverkeer (denk hierbij aan snelheidsdrempels)
  • Buren/kinderen
  • Installatiegeluid (denk hierbij aan warmtepompen)
  • Trein/tramverkeer
  • Zware Industrie

 

Contactgeluid door vloer

Contactgeluid ontstaat vaak via de vloer of muren. Vooral in oude huizen is er vanzelfsprekend weinig geluidsisolatiemateriaal gebruikt. De houten vloeren in deze huizen hebben vaak een holle ruimte tussen de vloer en het onderliggende plafond. Deze holle ruimtes versterken de contactgeluiden van de bovenburen naar de onderliggende woning. Gelukkig is er wat te doen aan meer geluidsisolatie, zonder dat het veel geld kost.

 

Maatregelen tegen contactgeluid naaste buren

Er zijn een aantal maatregelen die u kunt nemen tegen het contactgeluid.  Zo kunt u als isolatie maatregel tussen vloer en plafond kiezen uit een aantal opties voor een goede demping van het geluid:

 

  • Glaswol/ Steenwol of PS isolatie aanbrengen tussen vloer en plafond
  • Isolatieplaten als ondervloer
  • Vlokkenisolatie
  • Isolatiefolie

 

Laat het contactgeluid meten door Strooming

Wordt u in uw dagelijks leven gestoord door contactgeluid en wilt u daar iets aan doen? Strooming helpt u graag. Contactgeluid is een serieuze klacht die we samen met u aan kunnen pakken door de overlast in kaart te brengen. Wilt u weten of de geluidsoverlast die u ervaart de gestelde norm NEN5077 overschrijdt? Dat kan. Wij gaan het contactgeluid meten voor u en stellen een akoestisch rapport op. Wilt u meer informatie over contactgeluid? U kunt via de offerte button vrijblijvend een prijsopgave aanvragen.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan