Geluidsisolatie burenlawaai

Burenlawaai is een vervelende vorm van geluidsoverlast. We vinden het allemaal belangrijk om prettig te wonen en leven. Hiervoor zijn een fijn huis en fijne woonomgeving belangrijk. Wanneer u overlast door burenlawaai ervaart kan dit erg hinderlijk zijn en het woongenot schaden. Geluidsoverlast kan ook nadelige gevolgen voor gezondheid hebben. Geluidsisolatie kan een relatief simpele oplossing zijn bij burenlawaai. In dit blog vindt u meer informatie over geluidsisolatie bij burenlawaai en wat u hier verder tegen kunt doen.

Burenlawaai of normale leefgeluiden?

We hebben allemaal te maken met geluiden in onze leefomgeving en in en om het huis. In huis willen we graag rustig wonen en niet alle geluiden zijn even aangenaam. Er is echter wel een verschil in hoe geluid per persoon geïnterpreteerd wordt. Waar de een geluid als hinderlijk ervaart, hoort de ander misschien helemaal niets. Toch bederft burenlawaai het woongenot van veel mensen in Nederland. Het is een groeiend probleem omdat we steeds dichter op elkaar wonen. Buren moeten normale leef geluiden van elkaar accepteren. Maar soms hebben mensen veel last van burenlawaai, waardoor toch maatregelen getroffen moeten worden.

Schadelijke gevolgen geluidsoverlast

Burenlawaai kan het woongenot behoorlijk bederven. Daarnaast kunnen te harde geluiden in uw woonomgeving schadelijk zijn voor uw gezondheid. Te veel geluid kan:

 

  • Uw gehoor beschadigen
  • Hart- en vaatziekten veroorzaken
  • Stressklachten veroorzaken
  • Uw slaap verstoren

 

Dit hangt echter wel af van de mate van geluidsoverlast. Indien u dagelijks wordt blootgesteld aan een geluidsniveau van meer dan 80 decibel, kan dit schadelijk zijn. Geluiden van 120 decibel kunnen het gehoor zelfs direct beschadigen. Hoe schadelijk geluid precies is, hangt af van hoe lang u er naar luistert. Geluiden van 80 decibel kunt u 8 uur per dag horen, geluiden van 83 decibel nog maar 4 uur per dag. Geluidsoverlast kan dus schadelijk zijn voor zowel het woongenot als uw gezondheid. Zaak om dit probleem snel aan te pakken!

Zelf maatregelen treffen

Er zijn verschillende maatregelen tegen burenlawaai. Zo is het belangrijk om het gesprek met de veroorzakers van de overlast aan te gaan. Soms zijn mensen zich er totaal niet van bewust dat bepaald gedrag overlast oplevert voor anderen. Wellicht is het mogelijk dat u samen tot een oplossing komt, waarbij beide partijen tevreden zijn.

Verder kunt u denken aan technische maatregelen of bouwkundige aanpassingen die erop gericht zijn om burenlawaai tegen te gaan, zoals betere geluidsisolatie in uw bestaande woning. Wanneer er sprake is van nieuwbouw en renovatie is dit een goed moment om na te denken over het beperken van geluidsoverlast. In deze gevallen zijn technische maatregelen heel zinvol. Aangezien technische maatregelen zoals geluidsisolatie maar beperkt helpen, blijven sociale gedragsnormen noodzakelijk.

 

Geluidsisolatie bij burenlawaai

Heeft u last van geluid van uw buren? Of hebben uw buren juist last van geluid dat bij u vandaan komt? De maatregelen die u kunt treffen tegen burenlawaai verschillen per situatie. Er wordt hierin onderscheid gemaakt tussen geluidsoverlast van de naaste buren, onderburen en bovenburen en tussen lucht- en contactgeluid. Het hinderlijke geluid kan dus als luchtgeluid of contactgeluid hoorbaar zijn. Bij het aanpakken van geluidsproblemen is het belangrijk om dit verschil te achterhalen. Het geluid kan daarnaast door de vloer, het plafond of de muur komen. Strooming kan met een geluidsmeting voor u achterhalen waar de oorzaak van het probleem zit en deze aanpakken bij de bron.

 

Strooming bij geluidsmeting

Heeft u last van burenlawaai? En lukt het niet dit probleem zelf op te lossen? Dan kan Strooming u hierbij helpen. Wij komen graag een geluidsmeting uitvoeren. Daarmee krijgt u inzicht de oorzaak van het probleem en mogelijke oplossingen als geluidsisolatie worden met u besproken. Neem vooral contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan