Piepend geluid in huis

Helaas ervaren veel mensen constante piepgeluid in huis. Wilt u hier iets tegen doen dan is het belangrijk dat u de oorzaak van het piepende geluid eerst achterhaald. In deze blog leest u alles over piepende geluiden in huis.

Wanneer valt een piepend geluid in huis onder overlast?

Iedereen ervaart geluid anders. Zo hoort de ene persoon dagelijks een piep zijn of haar oor en de ander niet. Geluidshinder is dan ook subjectief en niet te meten. Wat de een als hinderlijk geluid ervaart, hoort de ander misschien helemaal niet. Dus wanneer is er sprake van echte overlast die schadelijk is voor uw gezondheid? Zodra u dagelijks blootgesteld wordt aan een geluidsniveau van meer dan 80 decibel, kan dat schadelijk zijn. Geluiden van 120 decibel kunnen uw gehoor zelfs direct beschadigen. Hoe schadelijk geluid is, hangt ervan af hoe lang u ernaar luistert.

Piepend geluid in huis

Achterhaal de oorzaak

Om van het piepende geluid in huis af te komen is het belangrijk dat u de bron van het probleem achterhaalt. Waar komt de piep vandaan? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Vaak is het lastig om de bron van het piepend geluid in huis zelf te achterhalen. Daarom is het verstandig een adviseur van Strooming in te schakelen. Strooming kan u helpen door middel van een geluidsonderzoek uit te voeren en deze meetgegevens te vergelijken met de klachten die u ervaart. Is het duidelijk van welke toon u last heeft? Dan kan er gezocht worden naar mogelijke veroorzakers.

 

Weg met het piepend geluid in huis

Komt u er niet uit? Strooming helpt u hier graag bij. Vraag via de offertebutton vrijblijvend een offerte aan.