Chemische geur in huis

Zodra een geur een negatief effect heeft, spreken we van geurhinder of stankoverlast. In huis kunnen verschillende soorten negatieve geuren hangen, waaronder chemische geuren. Een chemische geur in huis kan het woongenot schaden, maar kan ook een gevaar voor de gezondheid zijn. Het is eigenlijk altijd zorgwekkend en daar moet u dus iets aan (laten) doen. Strooming vertelt u graag meer over een chemische geur in huis en mogelijke oplossingen.

Chemische geuren in huis

Geur heeft positieve en negatieve effecten. De meeste mensen genieten van een bos bloemen en vinden rioollucht smerig. Geur is overal om ons heen, maar vaak beseffen we nauwelijks dat we ze ruiken. Totdat een geur als stank wordt ervaren. Zo zal een chemische geur in huis zal door velen als geurhinder worden ervaren. Er bestaan te veel chemische geuren om allemaal op te noemen. Enkele voorbeelden van een lange lijst zijn: chloor, ammoniak, waterstofsulfide (rotte eierenlucht) en fenol.
In de meeste gevallen is het met eigen neus lastig vast te stellen om wat voor chemische geur het gaat. Daarnaast kunnen chemische geuren een samenstelling van verschillende stoffen zijn die de geur geven, wat het nog lastiger maakt. In sommige gevallen kan bij een chemische geur het reukorgaan zelfs uitgeschakeld worden, waardoor je de geur helemaal niet maar ruikt, maar deze nog wel aanwezig is. Dit laatste komt door de chemische stof watersulfide h2s. Bij een vreemde of chemische geur is vrijwel altijd geuronderzoek nodig om te weten om wat voor chemische componenten het gaat.

Hoe ontstaat een chemische geur in huis?

Allereerst is het belangrijk uit te zoeken of de bron van de chemische geur in uw eigen huis aanwezig is of dat deze van buitenaf komt. Dit kan door bijvoorbeeld via ramen en deuren, luchtkanalen, ventilatieroosters, et cetera.

Een chemische geur in huis kan ontstaan door materialen en producten, lijm, vloerbedekking, muren, meterkasten, Cv-ketels, isolatiemateriaal, meubilair, etc. Al deze producten kunnen bij opwarming, fabricagefouten of verkeerde dosering een stof met of zonder geur in uw huis laten ontstaan. Ook kunnen er gassen in huis vrijkomen vanuit een rottingsproces in het riool. Er zijn nog veel meer oorzaken voor een chemische geur in huis, waar Strooming u over kan informeren.

 

Weg met die stank!

Het lijkt soms een makkelijk klusje, even de stank oplossen in huis. Maar wat als je niet weet wat de chemische lucht veroorzaakt en waar het precies vandaan komt? Dan kan Strooming helpen met het uitvoeren van een geuronderzoek. Wij sporen geuren op, kunnen aangeven of deze geur een gevaar voor uw gezondheid is, en geven advies hoe dit op te lossen. Ondertussen kunt u zelf zorgen voor een goede ventilatie in huis.

 

Binnenmilieu-onderzoek door Strooming

Een chemische geur in huis hoort niet en kan gevaarlijk zijn om in te verblijven! Daarnaast kan stank het woongenot behoorlijk in de weg staan. Maakt u zich zorgen over een dergelijk probleem En lukt het u zelf niet om dit probleem op te lossen? Schakel dan Strooming in! Wij bieden een particulier binnenmilieu-onderzoek aan welke een compleet beeld geeft van de geur en een oplossing voor het probleem. Neem vooral vrijblijvend contact met ons op.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.