Geur isolatie

Heeft u laatst uw huis goed laten isoleren en heeft u sindsdien last van een vieze geur in uw huis? Dat kan. Sommige isolatiematerialen laten namelijk een vieze geur achter. Lees alles over geur isolatie in dit blog.

Geur isolatie door PUR

Een goede isolatie van uw woning verbetert de energieprestatie aanzienlijk waardoor u flink bespaart op uw stookkosten. Een veelgebruikt isolatiemateriaal is PUR. PUR is een vloeibaar kunststof isolatiemateriaal dat uit twee componenten bestaat (Polyol en PMDI). Bij samenvoeging van beide componenten vindt er een chemische reactie plaats waardoor de vloeistof snel uitzet en een hard schuim gaat vormen. Helaas zorgt deze chemische reactie wel voor een vervelende geur. Deze geur is tijdelijk, maar is vergelijkbaar met een stevige verflucht. Als het goed is, is deze geur na een aantal dagen grotendeels verdwenen.

Geur isolatie verminderen door ventilatie

Heerst er een vervelende geur in uw huis door isolatie? Ventileren helpt om deze geur te verwijderen. Met name in de eerste dagen na het spuiten van isolatie is het van belang dat u goed ventileert. Zo voorkomt u dat blootgesteld wordt aan giftige gassen. Veelvoorkomende gezondheidsklachten door overmatige blootstelling aan PUR-isolatie zijn benauwdheid, longziekten, oog- en luchtwegirritaties, huidafwijkingen en maag- en darmklachten.

 

Strooming inschakelen bij geur isolatie

Blijft u zitten met een vervelende geur in uw huis en is uw huis net geïsoleerd met PUR? Dan kan het zijn dat de grenswaarden zijn overschreden en dat er teveel PUR is gebruikt bij het isoleren. U kunt Strooming inschakelen om de hoeveelheid isocyanaat (giftige stof in PUR) te meten. Zo weet u of de geur waaraan u wordt blootgesteld schadelijk is voor uw gezondheid. Dit geldt niet alleen voor bedrijven, ook als particulier kunt u bij ons terecht om de luchtkwaliteit laten meten of er schadelijke stoffen in uw woning hangen na Purisolatie. Bijvoorbeeld als er daarna plotseling gezondheids- of geurklachten zijn ontstaan bij u of een andere bewoner.

Met luchtonderzoek en speciale apparatuur meten we isocyanaten en andere stoffen. U heeft vaak al binnen twee dagen de uitslag en kunt daarbij rekenen op professioneel advies om schadelijke stoffen in uw binnenmilieu terug te dringen. Neem bij vragen over geur isolatie of voor meer informatie contact met ons op, dan kunnen we u gericht(er) adviseren.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.