Hoe ruikt schimmel?

Dat is een goede vraag. Ruikt schimmel überhaupt? Jazeker. Schimmel ruikt muf. En deze muffe geur kan uw woongenot behoorlijk bederven, maar kan ook nog eens invloed hebben op uw gezondheid. Wilt u alles weten over hoe schimmel ruikt en wat de gevolgen van schimmel zijn? Lees dan snel verder.

 

Een muffe geur

Ruikt uw huis de laatste tijd een beetje muf? Dan is de kans groot dat u last heeft van schimmel in huis. Een muffe geur in huis komt namelijk vaak door schimmels of door vochtproblemen. Zo kan vocht onder de vloer leiden tot een muffe geur in huis. Het kan ook zijn dat u last heeft van optrekkend vocht in de muur. Het gevolg van al deze vochtproblemen? Schimmelgroei, schimmel is namelijk gek op vochtige ruimtes en verspreidt vervolgens een vieze muffe lucht door het huis.

 

Zo verwijdert u die vieze muffe lucht in huis

Hoe ruikt schimmel? Muf dus. Maar de muffe geur in huis kan verschillende oorzaken hebben. Wij geven u daarom een aantal tips om een vieze muffe geur in huis te voorkomen of te verwijderen:

 

  • Ventileren
    Zet elke dag minimaal uw raam een uur open. U zult merken dat die muffe geur snel weggaat en uw huis of kantoor weer lekker fris ruikt.
  • Verschoon regelmatig het filter van uw stofzuiger.
    Heeft u al een tijdje niet meer de filter van uw stofzuiger schoongemaakt? Dit kan een vieze geur door uw huis verspreiden.
  • Hang natte was het liefst niet binnen op om te drogen. Kunt u niet anders? Zet dan wel zoveel mogelijk ramen, deuren of ventilatieroosters open om voldoende te ventileren.
  • Los vochtproblemen zo snel mogelijk op. Los vochtproblemen zoals lekkages zo snel mogelijk op. Zo voorkomt u schimmels die leiden tot een muffe geur.

 

Hoe ruikt schimmel? Muf!

Schimmel ruikt dus muf. Heeft u alles geprobeerd maar komt u maar niet van die hardnekkige schimmel in huis huurwoning ? Dan kan Strooming voor u een geuronderzoek uitvoeren. Wij geven u praktisch advies om het probleem te verhelpen. Met behulp van speciale apparatuur maken we dan voor eens en altijd een einde aan de stankoverlast. Advies nodig? Vraag een gratis offerte aan via de groene button.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.