Hoofdpijn door geuren voorkomen

In veel woningen en bedrijven hangen geuren die hoofdpijn kunnen veroorzaken, met name bij mensen die hiervoor overgevoelig zijn. Heeft u last van zulke geuren? Wilt u weten waar ze vandaan komen en hoe u de stankoverlast kunt oplossen? Lees de tips en uitleg van Stroming en voorkom onnodige hoofdpijn.

Welke geurproblemen zijn er?

Een bedrijf dat geuroverlast veroorzaakt, buren die sterke rook- of voedselgeuren verspreiden of stankoverlast van een naastgelegen landbouwbedrijf: stankklachten komen voor in verschillende gradaties. In huis gaat kan het gaan om een muffe lucht, een chemische geur, een penetrante ammoniaklucht of de geur van rotte eieren. Als het gaat om chemische stoffen, zijn er verschillende boosdoeners die hoofdpijn door geuren kan veroorzaken:

 

  • Schimmel in huis (muffe, vochtige lucht)
  • Pyridine (komt in lage hoeveelheden voor in voedingsmiddelen)
  • Propaanzuur (zweet)
  • Butaanzuur (bedorven boter)
  • Waterstofsulfide, geur van rotte eieren (Let op: zeer gevaarlijk!)
  • Chloor

 

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden. Niet alle geurproblemen zijn per definitie slecht voor de gezondheid. Wanneer u hoofdpijn krijgt van geuren of twijfelt over de invloed op uw gezondheid, kunt u het beste een geuronderzoek laten uitvoeren. Op die manier weet u precies welke stoffen bij u in de lucht hangen en uw binnenmilieu vervuilen.

Giftige geuren

Hoewel lang niet alle geuren gevaarlijk zijn voor de gezondheid, zijn er een aantal die wel degelijk schade kunnen aanrichten. Wees bij de volgende 3 geuren op uw hoede:

 

 

Een geuronderzoek: hoe werkt dat?

Het doel van een geuronderzoek is natuurlijk vaststellen of de stank in uw bedrijf of woning een gevaar vormt voor uw gezondheid. En hoe u stankoverlast door bepaalde stoffen  kunt verhelpen. Strooming kan een veiligheidsmeting en een luchtonderzoek uitvoeren. Allerlei geuren – van vis en tabak tot wiet of kunstmest – kunnen door een deskundige worden vastgesteld, waarna de bron kan worden opgespoord. Dit met behulp van speciale apparatuur die de luchtstroom meet. Wanneer alle gegevens bekend zijn, wordt dit uitgebreid verwerkt in een rapportage met advies over de te nemen maatregelen.

Wanneer u Strooming inschakelt voor een geuronderzoek, gaan wij als volgt te werk:

Stap 1: inventariseren van het probleem, zijn er meer mensen die hoofdpijn door geuren krijgen?
Stap 2: wat voor soort geur wordt waargenomen? Is dit een eenvoudig te identificeren geur of moet er verdergaand onderzoek worden uitgevoerd?

Stap 3: Na identificatie moet de bron van de overlast worden opgespoord, zodat eventueel (technische) aanpassingen of andere maatregelen kunnen de hoofdpijn-veroorzakende geuren kunnen verhelpen.

Tips voor het onderzoek naar geuren

Als u wilt laten onderzoek waar de geuren die hoofdpijn veroorzaken vandaan komen en wat u kunt doen, is het raadzaam een stankoverlastonderzoek uit te laten voeren. De volgende tips helpen Strooming een goed geuzenonderzoek uit te voeren:

 

  • Probeer zo duidelijk mogelijk te omschrijven waar de klachten vandaan komen
  • Omschrijf de geur(en) waar u hoofdpijn van krijgt zo goed mogelijk
  • Heeft u een bouwtekening met ventilatiekanalen, laat die dan aan ons zien

 

Wilt u niet langer last hebben van hoofdpijn door geuren?

Bent u het zat om stankoverlast te hebben en daar hinder van te ondervinden in de vorm van hoofdpijn? Schakel Strooming in. Wij helpen u graag bij het vinden van de precieze oorzaak en de beste oplossingen. Vervolgens krijgt u een advies op maat en zult u snel van de hoofdpijn af zijn. Neem gerust contact met ons op via de offerte button.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.