Tocht uit stopcontact

Heeft u thuis last van tocht uit het stopcontact? Tocht uit stopcontact is heel vervelend en kan ook erg hardnekkig zijn. Zit u lekker op de bank, voelt u een tochtje langs uw nek of voeten gaan. In deze blog van Strooming leest u wat oorzaken kunnen zijn en wat u hier het beste tegen kunt doen.

De oorzaak van tocht uit stopcontact

Tocht uit een stopcontact komt vaak door slechte muur isolatie. Door een fout of schade aan de isolatie tijdens de bouw (of verbouw) van de woning komen op bepaalde punten luchtlekken voor. Ook kan het zo zijn dat uw buitenmuur niet voldoende geïsoleerd is, waardoor de tocht gemakkelijk vanuit buiten naar binnen komt.

Het ongemak van tocht uit het stopcontact

Tocht is natuurlijk heel vervelend, omdat u constant kou in huis voelt. Het is zeker raadzaam om het tochtprobleem op te lossen. De volgende gezondheidsklachten kunnen geassocieerd worden met deze tocht:

 

  • Stijve nek
  • Vermoeidheidsklachten
  • Pijnlijke spieren
  • Hoofdpijn
  • Verkrampende ledematen
  • Concentratieproblemen
  • Droge en prikkelende ogen

 

Zelf deze tocht oplossen

Wat u zelf alvast kunt doen om dit probleem te verhelpen? Dat zijn twee dingen. Allereerst is het goed om een tijdje op te letten. Doet het probleem zich bijvoorbeeld alleen voor als het buiten stormt? Dan kan er iets aan de hand zijn met een ventilatierooster van de woning. Als u weet op welke momenten de tocht uit het stopcontact zich voordoet, is het vaak makkelijker om een oplossing te vinden. Ten tweede nog een simpel foefje dat ouders met kinderen standaard in huis hebben. Speciaal voor kinder veiligheid zijn er afdekkers voor stopcontacten op de markt. Dopjes bijvoorbeeld. Of plakkers waarmee u een stekker in het stopcontact moet draaien. Grote kans dat de tocht een stuk minder is en veiliger dan stekkers laten zitten.

 

Strooming helpt bij tocht uit het stopcontact

Wilt u snel van uw tochtprobleem af en helpen de bovenstaande tips niet? Wij kunnen u goed helpen het tochtprobleem aan te pakken. Heeft u interesse? Vraag dan via de offertebutton de vrijblijvende offerte aan.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.