Vervelende geur uit de deurpost

Waait er regelmatig een vervelende geur onder uw deurpost uit? Dat kan verschillende oorzaken hebben. Is de geur het sterkst in de hal? Dan is de kans groot dat er iets mis is in de kruipruimte. Ook kan het mogelijk zijn dat de riolering, als die voor uw huis door loopt, niet helemaal meer in orde is. Vooral op dagen waarop er veel regen valt zult u de nare geur opmerken. Woont u in een appartement of flat dan is het ook niet uit te sluiten dat de geur afkomstig is van de buren. Als zij problemen hebben met de riolering kan dat effect hebben op de luchtkwaliteit in uw huis. Via de spouwmuren en niet goed geïsoleerde delen van uw huis dringt de vervelende geur ook uw huis binnen. Kunt u zelf de oorzaak niet achterhalen? Breng dan eens een bezoekje aan uw buren om te kijken of daar iets mis is.

Andere oorzaken van stank uit de deurpost

Soms is de oorzaak van de vervelende geur uit uw deurpost een andere dan de riolering. Uw woning kan last hebben van een ongenode gast: de steenmarter. De uitwerpselen van dit dier verspreiden een afschuwelijke geur. Steenmarters komen meestal binnen via het dakbeschot en nestelen zich dan in de spouwmuren. Op die plek leggen steenmarters ook hun uitwerpselen neer. Via de spouwmuur verspreidt de geur zich door het hele huis.

Geur van dode muizen en ratten via de deurpost

Ook ratten en muizen kunnen verantwoordelijk zijn voor de vervelende geur die uit uw deurpost komt. Als de dieren met gif worden bestreden kruipen ze vaak weg in smalle kieren en gaten. Op die plek sterven ze waarna het kadaver een penetrante lucht zal verspreiden. De lucht verspreidt zich snel en kan worden waargenomen door bijvoorbeeld het stopcontact of via de deurposten.

 

Strooming spoort de geur op

Bij vervelende geuren in huis is het belangrijk dat u snel handelt. Veel geuren zijn niet alleen onprettig maar kunnen op de lange termijn ook voor gezondheidsklachten zorgen. Denk bijvoorbeeld aan schimmel in huis. Bovendien valt het soms niet mee om de oorzaak van het probleem te vinden. Schakel Strooming in voor een diagnose van uw geurprobleem in huis. Vraag een vrijblijvende offerte aan via de offerte button.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.