Geluidsoverlast wasmachine buren  

Ervaart u regelmatig geluidsoverlast van de wasmachine van uw buren? Geluidsoverlast is, in welke vorm dan ook, heel vervelend. Al helemaal als u zelf niets aan het geluid kunt doen. In dit blog van Strooming leest u wat kunt doen als u geluidsoverlast van de wasmachine van uw buren ervaart.

Wanneer kan men überhaupt spreken van geluidsoverlast?

De een ergert zich sneller aan geluiden dan de ander. Daarom is het belangrijk dat er duidelijk is over wanneer er sprake is van geluidsoverlast. Van geluidsoverlast is pas sprake als het geluid, van bijvoorbeeld de wasmachine, vaak voorkomt en lang duurt. Nou duurt een wasprogramma al snel 4 uur, waardoor men sneller kan spreken van geluidsoverlast. Ervaart u vaak, langdurig en op ongepaste tijden geluid of trillingen van de wasmachine van uw buren? Dan is sprake van overlast.

Gevaren van geluidsoverlast wasmachine

We willen allemaal prettig wonen. En dat kan niet wanneer er sprake is van geluidsoverlast. Ook kan geluidsoverlast nadelige gevolgen voor uw gezondheid hebben. Het kan bijvoorbeeld leiden tot:

 

  • Stress
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid en/of slapeloosheid
  • Concentratieverlies

 

De ene persoon heeft meer last van geluiden dan de ander. Maar wanneer u overlast ervaart, is het zaak hier snel iets aan te doen voordat u gezondheidsklachten krijgt.

 

Tips om de geluidsoverlast van de wasmachine aan te pakken

Geluidsoverlast is een probleem dat soms lastig aan te pakken is. Wanneer u overlast heeft van de wasmachine van uw buren, kunt u daar het beste met hun over in gesprek gaan. In veel gevallen worden problemen al opgelost door er samen over te praten. Bekijk ook met uw buren of praktische maatregelen de situatie kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld (andere) vloerbedekking of rubberen doppen onder de wasmachine. Lukt het niet om samen tot een oplossing te komen? Dan kunt u Strooming inschakelen. Een geluidsmeting geeft inzicht in de mate van overlast, kan eventuele conclusies trekken en zicht bieden op een oplossing.

 

Geluidsmeting door Strooming

Heeft u last van geluidsoverlast?  Strooming  kan voor u een geluidsmeting uitvoeren als het zelf niet lukt om de overlast te verhelpen. De meting geeft handvatten voor het oplossen van het probleem. Neem vooral contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.