Trillingsmeting

Trillingen kunnen hinderlijk of schadelijk zijn en kunnen leiden tot verstoring van de werking van apparatuur of processen. Een trillingsmeting kan uitkomst bieden. Zo kunt u voorkomen dat er overlast ontstaat, wanneer u bijvoorbeeld gaat slopen, graven of met zware vervoersmiddelen zoals werkvoertuigen gaat rijden.

 

Waarom

Trillingen kunnen hinderlijk worden ondervonden. Tijdens hei-, graaf- en sloopwerkzaamheden worden vaak trillingsmetingen verricht, om schade en overlast te voorkomen.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

In de meeste gevallen zijn trillingen het meest voelbaar op de kortste afstand tot de trillingsbron. Hier worden dan ook de trillingen gemeten. Het meten van trillingen gebeurt dan ook op de kortste afstand tussen een stijfpunt in de constructie van een pand en de trillingsbron bij één meetsysteem.

Na de uitgevoerde metingen ontvangt u in een samenvattend rapport de uitslagen van dit onderzoek. Heeft u vragen over de metingen en onderzoeken die Strooming voor u kan verrichten? Bent u geïnteresseerd in een trillingsmeting door Strooming vraag dan een vrijblijvende offerte aan via de offertebutton.