Afvoer stinkt

Stinkt uw afvoer? Bah. Een stinkende afvoer kan uw kookplezier behoorlijk bederven. Ook is het nemen van een heerlijke lange warme douche opeens minder aantrekkelijk als uw afvoer stinkt naar riool. Handelen dus! Maar hoe? Lees snel verder voor meer informatie over een stinkende afvoer.

Afvoer stinkt, wat nu?

Een afvoer die stinkt, is geen pretje. Gelukkig zijn er een aantal dingen die u kunt doen om uw afvoer weer fris te laten ruiken. Houdt uw gootsteen bijvoorbeeld vrij van vieze zaken. Met vieze zaken bedoelen we frituurolie, soep en andere etensresten. Spoel deze door het toilet in plaats van door de gootsteen. Ook is het verstandig om dagelijks uw gootsteen even schoon te maken met een beetje schuurmiddel of afwasmiddel. Maak ook de sofin in uw gootsteen eens per maand schoon. Tot slot is het verstandig om een gootsteenzeefje te gebruiken zodat uw gootsteen niet verstopt kan raken. Een verstopte gootsteen leidt namelijk vaak tot vervelende geur.

Afvoer stinkt

Afvoer stinkt? Zo maakt u de sifon schoon

Wilt u de sifon schoonmaken? Dat doet u als volgt:

 

  • Plaats een emmer onder de sifon
  • Draai de schroefdoppen aan beide kanten los
  • Schuif de doppen opzij en verwijder de sifon
  • Maak de sifon schoon met een oude afwasborstel
  • Zet de sifon weer in elkaar. Vergeet de rubberen ringen niet!

 

Andere oorzaak voor stinkende afvoer

Heeft u bovenstaande tips opgevolgd maar stinkt uw afvoer nog steeds? Dan is er waarschijnlijk iets aan de hand met de stankafsluiter of ontluchter van het riool. In dit geval is het verstandig een specialist in te schakelen. Strooming helpt u de oorzaak van de onaangename lucht te achterhalen. Onze binnenmilieu-experts achterhalen wat de stank veroorzaakt en lossen de overlast vakkundig op. Hoe wij dat doen? Door middel van een geuronderzoek. Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.