Bromtoon in oor

Wordt uw leven ontregeld door een bromtoon in het oor? Overgevoeligheid voor laagfrequent geluid kan serieuze gevolgen hebben. Van een impact op uw woongenot tot serieuze gezondheidsklachten. Een oplossing kan een geluidsmeting zijn, die alle mogelijke geluidshinder in kaart brengt. Strooming erkent uw klachten en gaat in dit blog dieper in op de hinderlijke gevolgen van bromtonen.

Bromtoon in mijn oor. Help!

Een bromtoon in een oor is het opvangen van een geluid met een lage frequentie. De officiële naam is laagfrequent geluid (LFg) en wordt uitgedrukt in Hertz. Alle geluid binnen de frequentiegrens van 0 tot 125 Hertz is laagfrequent geluid. Lage frequentietonen worden doorgegeven via de lucht, grond en materialen in en om woningen. Van de computer, koelkast, meterkast, ventilatoren, verwarmingspompen, compressoren, transformatorstation, zwaar vrachtverkeer en windmolens tot zendmasten, waterzuivering, gasleidingen en rioolpompen. De bron hoeft dus niet in in uw woning te staan, of bij de buren of in hetzelfde woonblok. Laag frequentietonen kunnen een zeer groot bereik hebben, tot wel 50 km. Dat maakt het ook zo lastig om te achterhalen, waardoor de bromtoon in het oor veroorzaakt wordt.

Bromtoon in oor

Gezondheidsklachten

Mensen die last hebben van een bromtoon in hun oor hebben er meestal veel last van. Veel voorkomende klachten zijn slecht slapen, minder concentreren en hoofdpijnen. Doordat het vaak niet lukt de bron van het brommen te vinden, is ook stress een serieuze klacht. Het inschakelen van de huisarts is verstandig. Soms kan de toon door een neurologische afwijking of een afwijking aan het oor komen. Sommige mensen kiezen voor maskering. Zij gaan de overlast tegen door zelf een ander geluid te produceren, zoals muziek of een draaiende ventilator naast hun bed.

 

Op zoek naar de bromtoon

Mensen kunnen jarenlang rondlopen met een bromtoon in hun oor. Een grote frustratie. Soms blijkt uit metingen dat in de woning helemaal geen laagfrequent geluid is. Maar de bromtoon wordt wel gehoord. Hoe vindt u dan de bron? Zet allereerst de hoofdschakelaar van de electriciteit in uw huis uit. Is de bromtoon in uw oor verdwenen? Dan komt het geluid uit uw woning. Zet vervolgens een voor een alle apparaten aan om de boosdoener te traceren. Als het geluid niet uit uw woning komt is de bron ergens in uw buitenomgeving. Aan de hand van een logboek, waar en wanneer komt de bromtoon op, kunt u verder op zoek. Houdt u rekening dat de oorzaak van de geluidshinder moeilijk achterhaald kan worden. Soms is het zoeken naar een speld in de hooiberg zonder resultaat.

 

Strooming bij bromtoon in oor

Bent u gevoelig voor laagfrequent geluid? Hoort u wel die storende bromtoon in uw oor, maar kunt u de geluidsbron niet achterhalen? Strooming kan u van dienst zijn met een geluidsmeting. Onze expert voert een trillingsmeting uit naar de geluidshinder met geavanceerde apparatuur, speciaal ingesteld voor laagfrequent geluid. Aan de hand van de meting adviseren wij over mogelijke oorzaken. Strooming is een gespecialiseerd meetbureau met deskundige ervaring. Wilt u meer informatie? Neem contact met ons op voor een advies op maat.

Ik ben particulier

Klik hier

Ik ben zakelijk

Vraag een offerte aan