Schreeuwen, huilen, met deuren gooien…blijkbaar hebben uw buren problemen. Maar daarmee kunnen ze het ook uw leven aardig zuur maken. Maken uw buren regelmatig ruzie en ondervindt u hierdoor overlast? Burenoverlast is een veelvoorkomend probleem en kan uw woongenot tot ver onder het nulpunt doen brengen. Strooming geeft met dit blog tips over wat te doen bij overlast door ruziënde buren.
Bekend van:
We wonen in Nederland steeds dichter op elkaar en hebben allemaal te maken met geluiden van onze buren in en om het huis. Normale leefgeluiden zullen we van elkaar moeten accepteren, maar wanneer geluid lawaai wordt en voor overlast zorgt zullen maatregelen getroffen moeten worden.
Er is echter wel een verschil in hoe geluid per persoon geïnterpreteerd wordt. Waar de een geluid als hinderlijk ervaart, hoort de ander misschien helemaal niets.
Burenruzie is een vervelende en lastige vorm van geluidsoverlast. Overlast door ruziënde buren kan het woongenot behoorlijk bederven. Afhankelijk van de mate van geluidsoverlast kunnen te harde geluiden in uw omgeving schadelijk zijn voor de gezondheid. Zo kan het leiden tot:
Omdat geluidsoverlast gezondheid en woongenot kan schaden, zijn er regels voor geluid. Voor geluidsoverlast van buren bestaan geen landelijke regels. Wel geldt in bijna alle gemeenten een verbod om geluidsoverlast te veroorzaken voor buren en andere omwonenden.
Wat is nu slim bij overlast door ruziënde buren? Direct aanbellen? Meteen verhuizen? Of zijn er alternatieven? Tip 1: spring niet meteen bij de eerste ruzie uit uw vel. Wacht eerst even af en probeer te ontspannen. Misschien is het eenmalig. Zijn de buren verder nette en fatsoenlijke mensen, dan kunt u besluiten voor deze keer de ogen en oren te sluiten.
Blijft de overlast aanhouden? Probeer dan eerst met uw buren te overleggen om samen tot een oplossing te komen. Misschien zijn de buren zich er totaal niet van bewust dat hun geruzie hoorbaar is of zelfs overlast oplevert voor anderen. Mogelijk kunt u samen tot een oplossing komen, waarbij beide partijen tevreden zijn. Stelt u zich vriendelijk op, dan is de kans groter dat uw buren meewerken.
Levert een gesprek niets op? Dan kunt u de hulp van anderen inroepen. Denk hierbij aan een bijvoorbeeld een buurtbemiddelaar. Dit is een initiatief van de politie in samenwerking met gemeenten en woningbouwcoöperaties. Getrainde vrijwilligers treden dan op als bemiddelaar tussen buren om zo samen tot een oplossing te komen voor de overlast.
Ergert u zich mateloos aan uw constant ruziënde buren? En wordt er zo hard geschreeuwd dat het bij u in de woonkamer te horen is? Dan is het zaak om dit probleem aan te pakken. Als het niet lukt dit probleem zelf op te lossen, dan kunt u de hulp van Strooming inschakelen. Wij voeren dan een geluidsmeting voor u uit. Daarmee krijgt u inzicht in de mate van overlast en krijgt u een rapport waarmee u naar bijvoorbeeld de woningbouwvereniging of de rechter kunt. We helpen u graag met onderzoek en advies.
Strooming
010 - 220 34 99
[email protected]
KvK: 24161918
BTW: NL007153697B01
IBAN: NL33RABO0151526168
Gratis e-book bij hinder in huis
Dit e-book is al 5.391x gedownload!
Gratis e-book gezonde werkplek
© [year] Strooming BV
Voorkom dat de hinder blijft voortzetten en download nu het e-book met gratis tips!
Download mijn gratis e-bookMaak van uw werkplek een werkplek die werkt en download nu het e-book met gratis tips!
Download mijn gratis e-book30 veelvoorkomende problemen inclusief te ondernemen stappen.
U ontvangt daarnaast maandelijks per e-mail een tip over een gezonde leefomgeving.
20 tips om veilig, gezond en prettig te werken.
U ontvangt daarnaast maandelijks per e-mail een tip over een gezonde werkomgeving.
nou wij hebben geen last van ruziënden de buren maar mijn buren hebben 5 kinderen die het leuk vinden om met deuren te gooien en de moeder dan weer eens staat te schreeuwen , het begint om 7 uur s’morgens om half 9 is het redelijk rustig tot 14:00 dan gaat het door tot 2 uur snachts .
wij hebben een geluidsmeting gehad en dat zag er niet best uit ….
huizen zijn niet goed geïsoleerd.
de woningbouw heeft nog niet veel gedaan … we hebben buurtbemiddeling gehad en de huurderscommissie is ingeschakeld .
wat verder te doen !
Beste patries,
Ik snap dat je een beetje radeloos begint te worden. In wezen is het een probleem van de woningbouwvereniging. Zij zijn verantwoordelijk voor hun huurders dus ook voor jouw buren. Een geluidsmeting is leuk maar de uitkomst wist je allang. Ik denk dat de woningbouwvereniging zich meer moet inspannen om jou het woongenot te verschaffen waar je ook maandelijks voor betaald. Ik zou dit punt zeker onder de aandacht brengen bij de woningbouwvereniging omdat jij eigenlijk niet krijgt waar je eigenlijk wel recht op heb, namelijk woongenot.
Dit is ook een wettelijke term waar jij recht op heb. Als je op internet gaat zoeken dan kan je hier veel over vinden. Misschien is het verstandig om de wbv wat meer onderdruk te zetten zodat zij zich gaan inspannen om jouw overlast te verminderen. Ik denk namelijk dat als jij gaat praten met de buren dit niets uithaalt. De wbv heeft een pressiemiddel, namelijk gedwongen uitzetting. Als mensen zich niet willen of kunnen gedragen kunnen ze volgens de wet uit hun woning worden gezet. Praat hier met de wbv over en kijk eens hoe ze hierop reageren.
Mijn buren wonen nu sinds 11 maanden naast mij. Zij hebben woonbegeleiding. De buurvrouw heeft 24 uurs woonbegeleiding nodig, De buurman heeft zijn agressie niet onder controle. Wegens woedeaanvallen van de buren, is mijn keukenraam al ingeslagen, werd ik voor mijn raam bedreigd met een mes, ben ik door de buurman hardhandig geduwd, zodat ik bijna kwam te vallen. Heel veel ruzies tussen hun onderling, stereo op maximaal, met een hamer op de verwarming slaan midden in de nacht….En zo kan ik wel doorgaan. Ik heb gekozen om te verhuizen. Ik mag dan weliswaar de rechtzaak tegen de buren gewonnen hebben…..Ik voel mij niet veilig! Ik heb hier jaren met plezier gewoond. Mijn kat durft zelfs in de keuken niet meer te komen…..Tja, raam ingeslagen. Was een vergissing, was voor de andere buurvrouw bestemd. Antwoord van de politie? Zolang ik de buren met rust laat, zullen ze mij niets doen! Tja……
ik heb buren die het nodig vinden mijn 8 jaar lang uit mijn slaap te houden ze beginnen savonds snachts springen stappen kinderen deuren gooien \
voorwerpen op de vloer te gooien ze hebben een tegel vloer in huis klinkt lekker door
beneden zet snachts zijn wasmachine aan muziek
terwijl wij om 5 uur elke dag moeten opstaan om te gaan werken
ook savonds moeten wij tv op volume 30 zetten om iets van onze programma s te kunnen verstaan
heb alles aan gedaan rechtzaken tot met buurtbemiddeling ben ontzettend veel geld aan moeten besteden
maar het is nog precies het zelfde
als het ons gegund is hoop ik zo snel mogelijk te verhuizen het is niet meer te doen om hier te wonen hoop stress gezondheidsklachten slapenloosheid
Wat een triest verhaal om te lezen. Blijkbaar krijgen we het in onze maatschappij niet voor elkaar om zulke mensen in een voor hun juiste omgeving te laten woning. Blijkbaar is het niet mogelijk om gewoon in de wijk te wonen. De opmerking van de Politie is kenmerkend voor de zwakke aanpak van de overheid op dit soort dossiers. Helaas is verhuizen de beste oplossing maar eigenlijk is het van de gekke….
Vervelend om te horen dat je al 8 jaar geterroriseerd wordt door de buren. Soms is het misschien beter om te verhuizen dan nog langer in de ellende te blijven zitten. Hopelijk vindt je een nieuw plekje waar je tot rust kan komen en kan genieten van een normale nachtrust.